Articol publicat pe 14 februarie 2022

Hai să începem mai întâi de toate că porcul în ajun nu se îngrașă și că toate acțiunile care trebuie de întreprins acum trebuia de acționat cu mult mai devreme însă chiar și în acest moment încă nu este târziu de a întreprinde unele măsuri.

Când te uiți la veteranii războiului de pe Nistru și felul cum și-au bătut joc de ei toate guvernele din 1992 până în prezent pur și simplu ți se face rușine! Veteranul de război care a luptat pentru integritatea teritorială în 1992 și care a fost nevoit să doarmă în gară descrie atitudinea noastră față de veterani!

Suntem o națiune de mizerabili dacă nu putem să le asigurăm un trai decent veteranilor care au luptat pentru integritatea teritorială! Prin astfel de atitudine autoritățile Moldovei le dau și o lecție tinerei generații!!!

Privitor la situația din Ucraina, eu am scris un mesaj azi pe facebook:

După ce UK, Germania, SUA, Rusia își retrag cetățenii din Ucraina, după ce oligarhii ucraineni au părăsit Ucraina cu avioane charter este nevoie de mobilizare generală a cetățenilor Moldovei!
Eu m-aș înscrie că voluntar în armata Moldovei cu condiția ca să fie demis Popescu, Serebrian și Ștefan Ţîbuleac (numit fără concurs în funcția de șef al Serviciului Consiliului Suprem de Securitate) iar în locul lor să fie puși militari moldoveni care au participat în operațiuni militare NATO din Irak. Sunt cetățean al Moldovei și îmi iubesc țara însă nu vreau că persoane care au ajuns în funcție în urma unor intrigi politici să îmi spună mie ce să fac!
Sunt curios dacă cei care strigă de dimineață pină în seară că sunt români s-ar înscrie ca voluntari în lupta împotriva Rusiei care vor dori să atace integritatea teritorială a Ucrainei sau a Moldovei!
Situația din armata Republicii Moldova este pur și simplu una jalnică, atunci când nu ai un salariu decent, o pensie decentă înțelegi că totul pe ce se bazează Armata din Republica Moldova este patriotismul militarilor moldoveni pentru această țară! Condițiile de muncă pentru un militar și un deputat care joacă tetris în Parlament sunt diferite! Dacă rușii invadează Ucraina și ajung aproape de Nistru cine credeți că o să fugă primii din țară? Evident că acei care au furat Moldova și care au conturi bancare peste hotare, același lucru se întâmplă și în Ucraina.
Eu sunt  gata să risc pentru această țară însă vreau să fiu condus de militari moldoveni care au participat în operațiunile militare NATO! Eu nu vreau ca ministrul afacerilor externe care sare ca o capră în fața lui Lavrov  (Nicu Popescu est licențiat în Științe Politice, Relații Internaționale, Universitatea de Stat de Relații Internaționale din Moscova,  Rusia, 1998 – 2002.) să conducă pe timp de război cu rușii unul dintre cele mai importante ministere din guvernul Republicii Moldova! Sau acest individ precum Ţîbuleac iar de Serebrian nici nu trebuie să zic nimic pentru că totul se știe despre el!
Eu de exemplu nu sunt însurat și poate situația la mine este altfel decât acelor care au familii! Însă dacă dorești ca moldovenii să răspundă la apelul tău de mobilizare, persoanele care au familii nu trebue să se gândească dacă eu voi răspunde la apelul Președintelui Republicii Moldova, cine va avea grijă de familia mea, cine va plăti facturile?!
În Moldova sunt foarte mulți care au salarii exagerate și deasemenea foarte mulți care au făcut privatizări și tot felul de șmecherii și peste noapte au devenit foarte bogați.
De obicei când vine vorba de a lua dintr-o parte și a băga în altă parte, se taie salariile profesorilor, medicilor și altor categorii social vulnerabile. Suntem în situația unui război și Moldova nu are decât două soluții:
să se împrumute din exterior sau să fie amnistiați persoanele care au furat în schimbul unei donații voluntare pentru a cumpăra armament și pentru ca militarii moldoveni împreună cu  partenerii lor din țări membre NATO să poată instrui o armată într-un timp record!
Evenimentele din 8 august 2008 din Georgia au demonstrat că indiferent cât de bun ești la sol însă dacă nu ai tehnologie anti – aeriană șansele tale sunt aproape zero!
Să zicem pentru un moment că rușii nu vor invada Ucraina mai  este nevoie de o astfel de armată profesionistă?
DA! Indiferent de orice scenariu Republica Moldova are nevoie de o armată profesionistă!
În februarie 2014 într-o sală dintr-o universitate din Romania eu am zis că rușii vor lua Crimeea și vor încerca să facă același lucru ca în Republica Moldova cu regiunea necontrolată de peste NISTRU. Era cât pe ce să fiu alungat din sală! Erau alții care o făceau pe șmecherii doar din cauza că aveau o funcție în administrația prezidențială și pe cât de bun era ca istoric tot atât de prost în capacitatea de a face o analiză pertinentă!  În decembrie 2015 am scris o scrisoare adresată președintelui României și Ministerului Apărări Naționale ale României ( vezi mai jos)  în care ceream să fie mobilizață armata României pentru a apăra integritatea teritorială a Republicii Moldova. Primul lucru care m-a alarmat pe mine a fost: protestează Năstase, Usatâi și Dodon însă Prim-ministru se vrea Sturza? Adică oamenii aștia stau și îngheață afară însă prim-ministru se vrea Sturza? Și dacă era să fie ales Sturza care trebuia să fie reacția lui Dodon și Usatâi? Eu pot să vă spun care era să fie reacția celor de la Kremlin și a pro-rușilor din Moldova!
Sturza este considerat o persoană care  desfăşoară o activitate de afaceri de succes în România! Iar mesajul pe care era să îl trimită rușilor prin intermediul propagandei rusești: Sturza este un naționalist român!!!
Să nu uităm că principalul mesaj pentru propagandă  folosită de  rușii pentru ocuparea Crimeii și a regiunilor separatiste din Ucraina a fost naționalismul ucrainean!
Diplomația este un lucrul inutil în fața rușilor! Dacă vrei ca rușii să renunțe la atac atunci ei trebuie să știe că în loc de câștig ei ar putea pierde totul și cel mai principal să primească bătaie!
În momentul când rușii vor ataca Ucraina, armata României trebuie să fie pregătită de a trece Prutul pentru a apăra integritatea teritorială a Republicii Moldova! Evident că va trebui să se oprească pe Nistru!
România este membru NATO iar în spatele României stă SUA! Rușii nu vor îndrăzni să atace o armată care este membru NATO!
Eu am susținut blocul ACUM ( PAS și DA) până în luna iunie 2019, am scris și un articol ( 9 motive ca să nu mai susțin Blocul ACUM) nici acum nu sunt entuziasmat de actuala conducere a Republicii Moldova însă în momente cheie pentru Republica Moldova trebuie sa ne unim în jurul unui lider iar la momentul actual este doar Maia Sandu!
Doamna Maia Sandu, sunte-ți comandantul suprem al armatei Moldovei, puneți militari moldoveni care au participat în operațiuni militare NATO în funcții cheie și noi vom răspunde la apelul Dumneavoastră pentru o mobilizare generală! Moldovenii știu să lupte însă puneți oameni profesioniști cu caracter  și daține echipament/tehnică de apărare împotriva rușilor!
Iar bărbații care vor dori să atace în acest moment esențial  comandantul suprem al armatei Moldovei sau să se ascundă după fusta soției este dreptul Dumneavoastră! Bărbații care nu vor dori să își apere mamele, soțiile, surorile și  fiicele nu au dreptul moral de a se numi bărbat!
Cu stimă și respect Plop Andrei
Update 19 Februarie 2022
Dacă ucrainenii vor opune cel puțin o rezistență în fața rușilor, moldovenii nici acum nu fac nici o pregătire pentru a opune o rezistență! Cât de tâmpit trebuie să fii că rușii vor lăsa Moldova în pace! Moldova are un guvern plin de proști și lași care nici măcar de pe foaie nu pot să citească și chiar dacă citesc, ei nu înțeleg ce citesc! Acești tâmpiți nu fac nimic pentru a proteja Moldova!
Update 25 ferbuarie 2022
Pentru nimeni nu e un secret că energia electrică vine de la transnistreni, atât timp cât ucraineni luptă eroic cu rușii și încă cât timp ruși nu au ajuns la ei, transnistreni vor fi foarte cuminți, odată ce rușii vor ajunge la ei cu trupe, transnistreni vor cere or unirea cu Rusia ori recunoașterea independenței! Trebuie să fim atenți și la zona Gagauzia! La moldoveni este destul să le stingi lumina și să închizi gazul și ruși au cucerit Moldova! Ucrainenii luptă eroic însă recomand să vă cumpărați power Bank sau power Bank cu baterii solare! Pentru cei din oraș recomand să vă găsiți din timp rude la țară! Eu am prins timpurile prin anii ’90 când Moldova nu avea lumină! Credeți că este imposibil un astfel de scenariu? Spuneți asta ucrainenilor care fug din țara lor! Mai bine să fii pregătit decât să fii luat prin surprindere! Sunt pregătite autoritățile moldovene să primească lumină de la români? Da să primim gaz prin renumita conductă Iași-Ungheni? Eu am un astfel de aparat și cred că toți militarii moldoveni să aibă un astfel de aparat! ( cred că și nici celor din Romania nu le-ar strica) Se încarcă de la usb și de la soare! Oricum e bun pentru orice călător!
Update 26 februarie 2022
Putin are nevoie de câștig împotriva Ucrainei, în caz contrar va fi cadavru politic atât la figurat cât și … sfâșiat de propriul sistem și de ruși!
Cea mai mare frică pentru el este să fie considerat un ratat/ looser! Va avea disprețul polițiștilor, a armatei și a celor din inteligence!
De aceea el va folosi toate resursele pentru a câștiga inclusiv arme de distrugere în masă! Fără aliați Ucraina va lupta eroic însă nu e suficient!
Au avantajul că își apără țara și cunosc teritoriul, într-o țară unde aproape fiecare ucrainean va avea armă, lupta rușilor va fi îngreunată, cu arme sofisticate din vest le va fi și mai dificil! Să zicem că toată conducerea Ucrainei este anihilată! Va continua lupta? Cel mai probabil că da! Fiecare zi de ocupație va fi o zi de coșmar pentru ruși! Ideea de împărți arme tuturor ucrainenilor mi se pare genială! În cazul unei mobilizări ai moldovenilor ar fi fost genial de împărți tuturor arme!
Cred că autoritățile Moldoveii ar trebui să se pregătească să primească și refugiați de vorbitori de limbă română din Transnistria asta doar în cazul că rușii se vor opri pe Nistru însă luând în considerare că partea de sud a Moldovei Sunt teritorii ucrainesti cu acces la Marea Neagră eu cred că vor lua aceste teritorii cu tot cu Gagauzia și să se oprească pe Prut! Din cauza asta transnistreni sunt cuminți, pentru ca să nu nimerească între armata Moldovei și Ucraineană! O distrugi pe cea ucraineană și cea a Moldovei nici nu mai pune rezistență!!!
Update 28 februarie 2022
Armata Rusiei poate mobiliza pină la un milion de soldați, însă acest lucru să faci acuma este dificil și ai nevoie de timp pentru a face această mobilizare, ruși speră că dacă vor ocupa Kievul împreună cu președintele țării, luptele se vor opri și vor merge la negocieri! Vor ceda ucraineni dacă va fi prins președintele Ucrainei și Kievul cucerit? E o întrebare cu un răspuns foarte dificil! De un lucru sunt sigur: că rușii nu vor avea o altă șansă de a cuceri Ucraina și că nu vor pleca ca în calitate de pierdant!!! Vor să cucerească cât mai rapid Kievul, iar președintele să se retragă în alt oraș al Kievului din partea de vest pentru a continua luptele! Rușii au nevoie și ei de timp pentru a mobiliza noi resurse! Au o problemă: tehnologia din vest este net superioară decât a rușilor însă chiar și cu ceea ce au pot să distrugă orașe întregi! Sunt ucraineni pregătiți pentru a plăti cu un așa preț! Militari ucraineni sunt pregătiți însă politicienii ucraineni de care depinde soarta Ucrainei nu! Rușii vor să ajungă la Nistru iar pentru asta este nevoie ca să îl prindă pe președintele Ucrainei și să cucerească Kievul! Își vor pune oameni lor la conducerea Ucrainei iar de naționaliști ucraineni se vor ocupa in principal FSB-ul! O parte din naționaliști vor fugi in țări din UE! NATO nu poate să se implice în acest conflict însă își pot și cel mai probabil că vor trimite voluntari în Legiunea Ucrainei! Război de gherilă va fi mai mult posibil în orașe însă din cauza noilor tehnologii va fi mai greu de luptat pe câmpii chiar și în munți! Rușii au experiențele de luptă în munți cu ceceni partizani! Pină la urmă toți vor fi găsiți, se vor apuca de familiile partizanilor și îi vor distruge pur și simplu! Rușii îl vor ierta pe Putin dacă acesta le va aduce victoria! Dacă va pierde pur și simplu va fi nimicit! Putin își joacă acuma cariera și viața sa! Dacă câștigă supraviețuiește, dacă pierde este arestat sau ucis de accea el va folosi orice metodă de a câștiga! Să nu ajungem în situația ca Kievul să elibereze regiunile separatiste! Ar putea face și pe asta! O altă șansă de a câștiga Ucraina no să aibă! Spre deosebire de Georgia care a luptat și ea cu rușii eroic, avantajul Ucrainei este că sunt vecini cu state membru NATO și UE și șansa de a deveni membre acestor structuri sunt foarte mari! Dacă Ucraina va câștiga războiul cu Rusia, niciun stat membru NATO sau UE nu se vor opune ca Ucraina să devină membru acestor structuri! Ucrainenii sunt simpatizați de către toată lumea datorită spiritului lor de luptă împotriva rușilor! Moralul soldaților ucraineni este mult mai ridicat decât a rușilor! Rușii când își apără țara au și ei un moral ridicat de luptă însă acum ei sunt invadatori!
Eu vreau să insist în continuare de a crea o armată profesionistă a Republicii Moldova cât mai urgent!
Avem nevoie de cel puțin 50 000 de militari profesioniști ai Republicii Moldova!
Suntem o țară neutră ca Elveția însă Elveția are o armată profesionistă și este considerată chiar unele din cele mai puternice!
Faptul că suntem o țară neutră asta nu înseamnă că nu putem să avem o armată profesionistă!!!
Orice moldovean a văzut ce se întâmplă în Ucraina și faptul că rușii încă nu au ajuns încă la Nistru se datorează militarilor ucraineni!!!!
Nici un moldovean nu se va opune ca militarilor moldoveni să li se mărească salariul de 5 sau de 10 ori! Dacă noi nu ne vom hrăni armata noastră atunci vom hrăni o armată de ocupație!!
Consider că toate firmele private de pază din Republica Moldova să fie trecute în administrația Ministerului Apărări ai Moldovei și deasemenea polițiști moldoveni să li să dea instrucțiuni/ antrenament cu tehnologie militară!
Deasemenea rog că instituțiile statului ai Republicii Moldova să cereți de la partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova ca să primească donații sub formă de bani/ tehnologie cât mai urgent! Este doar o chestiune de timp pină când rușii vor ataca și Moldova!
Nici Republica Moldova, nici Ucraina, nici Georgia nu poate să devină membru NATO sau UE iar cei care au semnat astfel de cereri sunt niște demagogi! Nu poți să devii membru NATO sau UE când ai trupe de ocupație și zone separatiste!
Trebuie să fii tâmpit la cap sau diversionist al Rusiei că să vii cu astfel de declarații!
În cazul Ucrainei este clar pentru că sunt în război!! În cazul Georgiei și a Moldovei trebuie să faci următoarele că să devii membru NATO sau UE: să renunți la teritoriile separatiste și să le recunoști independența!!!!!
Doamna Maia Sandu, eu doresc ca Moldova să fie membru UE și NATO însă pe lângă PR politic cu astfel de declarații puneți benzină pe foc!!!!
Ne așteptăm momentul!
Încerc să explic care ar fi următorii pașii lui Putin iar asta nu înseamnă că sunt de partea rușilor:
Din punctul meu de vedere rușii doar simulează aceste tratate de pace care au loc în Belarus, ei de obicei cer încetarea focului pentru a se reînarma și remobiliza și niciodată nu își respectă propriile promisiuni!
Putin nu va avea altă șansă de a opri Ucraina și din punctul meu de vedere a fost o greșeală a lui Volodymyr Oleksandrovych Zelenskyy de a semna cererea că Ucraina să devină membru UE. Nu poți să devii membru UE când ai trupe de ocupație pe teritoriul tău!
Eu ( Plop Andrei) îmi doresc ca Ucraina să fie membru NATO și UE și am scris despre acest lucru însă acum Putin își va justifica gestul în fața generalilor săi:
– vedeți, ucrainenii vor în UE iar eu am avut dreptate, o altă șansă că să cucerim Ucraina no să mai avem!
vedeți că toți din membrii NATO îi înarmează pe ucraineni și dacă plecăm acum Ucraina va deveni membru NATO!
Din punctul meu de vedere este că : dacă rușii se retrag acuma vor pierde Ucraina pentru totdeauna și rușii vor mobiliza toate resursele pe care le au pentru a cuceri Ucraina și deasemenea să repare greșelile analizelor despre starea armatei ucrainene!
Update 1 martie  2022
Nu poți să fii expert pe spațiul ex-sovietic fără ca să nu poți vorbi limba rusă, nu poți fii expert pe zona arabă dacă nu vorbești arabă, acceasi situație este și cu China, faptul că unii de peste Prut cunosc istoria foarte bine asta nu înseamnă că poți să te consideri analist! În România există o singură persoană care înțelege cât de cât poziția Rusiei și acela este Armand Gosu, restul sunt istorici buni sau analiști de bucătărie! Rog ca să fiu scutit de comentarii banale de la frații de peste Prut! Toți avem dreptul la opinie însă scutiți-ma pe mine de a avea un dispreț și mai mare față de analiști din România pe spațiul ex-sovietic!
Îi felicit pe americani că au ajutat niște pro – ruși să câștige conducerea Moldovei ca să scape de alți pro – ruși! Ăștia intenționat nu fac nimic pentru a apăra Moldova pentru ca să le dea pe tavă rușilor fără nici o luptă! Ăștia de la guvernarea Moldovei, nici să nu încercați să ziceți că nu ați știut!
Volodymyr Oleksandrovych Zelenskyy nu pleacă din Kiev pentru că soldații ucraineni luptă eroic cu rușii, pe când conducerea Moldovei nu vor pleca din Chișinău pentru că au înțelegere cu Kozak!!
Update 2 martie 2022
Vreau să le readuc aminte că pe data de 14 februarie am scris un articol în care scriam că avem nevoie de o mobilizare generală și de o armată profesionistă!
Chiar și după ce ieri președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, a demonstrat Consiliului de Securitate o hartă strategică cu teritoriile Belarusului, Ucrainei, Rusiei și Republicii Moldova pe care sunt conturate săgeți roșii, una dintre ele indicând spre regiunea transnistreană, eu primesc comentarii ca să nu instig lumea la război! Ca să fie clar, eu nu instig lumea la război, eu doresc ca Republica Moldova să aibă o șansă de supraviețuire! Însă nici după ce toți au văzut harta strategică a președintelui Belarus, ai noștri încă nu întreprind nimic! Cât de mult se putea face de pe 14 februarie pină în prezent!? Și vă rog ca înainte de a veni cu critici vă rog să vă rog puneți întrebarea dacă sunteți competent în analiza și soluționarea conflictelor pentru că sunt sătul de analiști multifuncționali!
Update 4 martie 2022
Vreau să vă readuc aminte la postarea de pe 1 martie 2022 ( citește mai jos) acum Tiraspolul cere comunității internaționale recunoașterea independenței sale, după ce Maia Sandu a semnat cererea de aderare la UE!
Avem la conducerea Moldovei o echipă de diversioniști ruși, că doar niște diversioniști ruși putea să acționeze în așa fel! Să nu faci nimic pentru apararea Moldovei și să vii cu acțiuni care avantajează doar Kremlinul! Dacă Moldova va pierde vreun centimetru de pământ eu să-l dau cu capul de asfalt pe Receanii și am să-l bag cu capul în toaletă pe Popescu!!!
Toată speranța pentru integritatea teritorială a Moldovei o să le datorăm militarilor ucraineni și nu a militarilor moldoveni sau a conducerii Moldovei!!!
Dacă ucraineni nu vor face față atacurilor rușilor toată speranța noastră de a avea un stat integru cu frontierele Moldovei pe care le cunoaștem azi s-ar putea să le vedem pentru ultima dată. Pentru că târfele lui Kozak de la conducerea Moldovei ori nu vor face nimic ca să apere Moldova ori va face mobilizare doar atunci când va fi prea târziu! Și chiar dacă va face mobilizare o vor face ca bărbații să nu poată pleca din țară pentru ca să vină rușii de la poartă să ne ia exact ca în iulie 1940!!! Ori vom fi uciși ori arestați ori să trecem de partea lor!
Cei de la conducerea Moldovei nu sunt tâmpiți ei pur și simplu sunt diversioniști! Fiecare știe ce trebuie să facă!!!!
Update 5 martie 2022
I think most Moldovans understood when I wrote about Kozak’s whores, I know there are many foreigners who follow my Facebook profile even if they don’t like or share my posts, when I wrote about Kozak’s whores, I wrote about Dmitry Kozak and the whole network of Russians in Moldova
Update 6 martie 2022
Plop Andrei: vreau să menționez că nu există nici o mobilizare la moment iar articolul “
Update/ De ce are Moldova de o mobilizare generală și de o armată profesionistă”
este o analiză proprie și o recomandare pentru autoritățile din Republica Moldova!!! Eu am avut dreptate când am scris că autoritățile din Republica Moldova nu vor face nici o mobilizare sau dacă o vor face va fi prea târziu! Integritatea teritorială a Moldovei depinde de militarii ucraineni! Deasemenea autoritățile din Republica Moldova vin doar cu acțiuni populiste care avantajează Kremlinul!
Update 8 martie 2022
Georgieni care l-au arestat pe Mikheil Saakashvili au pretenții că Georgia să devină membru a Uniunei Europene, chiar dacă toți oficialii din UE și SUA îl consideră un reformator al Georgiei și politicianul care își dorea cel mai mult ca Georgia să devină membru NATO și UE. Datorită activității acestui reformator a apărut generația lui Misha care doresc o integrare în structurile Euroatlantice și aproape că deloc nu doresc să vorbească în limba rusă! Georgienii au și ei pe oligarhul lor, un fel de Plaha însă spre deosebire de Plaha, oligarhul georgian nu a avut o carieră de proxenet și spre deosebire de Plaha are studii superioare și nu o diplomă cumpărată. Oligarhul georgian a avut acțiuni la Gazprom și a fost susținut de Federația Rusă pentru al debarca pe echipa lui Mikheil Saakashvili de la putere! Poziția ministrului de afaceri externe al Ucrainei ca cererile de aderare a Ucrainei, Moldovei și Georgiei să fie analizate separat are și o logică pe lângă cele enunțate de Kuleba! Dacă Rusia ar ataca Moldova sau Georgia niciuna nu va opune rezistență în fața armatei ruse și asta din cauza guvernelor acestor țări!( chiar dacă populația acestor țări ar fi gata să lupte) Indiferent de cine vine la conducerea Georgiei, conducătorul de facto rămâne oligarhul georgian, în Moldova situația sa schimbat însă vedem că Igor Dodon, Zinaida Greceanîi sunt în continuare liberi! Să nu uităm că Maia Sandu a activat în Ministerul Economiei iar șefi ei au fost chiar Igor Dodon și Zinaida Greceanîi ( înainte ca unii adepții ai Maiei Sandu să vină cu critici vă rog să-i analizați CV-ul doamnei și dacă doriți o confirmare am să o public imediat, însă doresc ca cel puțin să faceți un efort și să vă uitați în CV-ul doamnei Maia Sandu!)
Ce face Republica Moldova pentru a se apăra?
Nimic! Ăsta e răspunsul și dacă cineva instigă la război s-ar putea să se aleagă și cu un dosar penal!
Ca să fie clar, eu nu instig la război însă îmi doresc că țara mea să aibă cel puțin un plan de apărare!
Declarațiile secretarului de stat american precum că sprijină suveranitatea și integritatea Republicii Moldova nu costă mai mult decât o hârtie în format A4. Este și vină noastră, Republicii Moldova pentru că am ales lideri care doreau să stea cu fundurile pe două scaune odată și cu rușii și cu americanii și să primească beneficii din ambele părți pentru avantajul propriu și nu a populației!
Ce va face în continuare autoritățile din Republica Moldova dacă orașele Mariupol și Nikolaev vor fi ocupate în următoarele una/două săptămâni?
Vor întreprinde acțiuni sau vor aștepta ca să fie încercuit și Odesa? Am scris anterior că autoritățile din Moldova ori nu vor face nimic ori vor face o mobilizare prea târziu!!! Ucrainenii luptă eroic însă ce vor face moldovenii? Să nu să se dea vina pe bărbați moldoveni, pentru că moldovenii știu să lupte! Vina le va aparține celor ,,trei femei” de la conducerea Moldovei: Maia Sandu, Natalia Gavrilita și Igor Grosu!! La care se mai adaugă la listă și Popescu, Recean, Tibuleac și alte panarame care trebuie incluși într-o listă ori de trădători de patrie ori de incompetenți!
Update 9 martie 2022
Începând cu anul 2014 după ocuparea Krimeei și a regiunilor separatiste din Ucraina, Rusia a primit sancțiuni din partea UE și SUA și reacția rușilor nu a întârziat să apară și au impus și ei niște sancțiuni UE/SUA. Odată cu aceste sancțiuni rușii au început să își creeze propriile produse precum alimentare, de foarte proastă calitate însă sunt proprii. Dacă am fi avut sancțiunile pe care le-au pus statele azi împotriva Rusiei în 2014, probabil că rușii nici nu ar fi atacat Ucraina în 2022 însă businessul cu rușii a fost mai presus de toate decât integritatea teritorială a Ucrainei. Mă bucur enorm că azi nu mai este la conducerea Germaniei Angela Merkel, pentru că Nord Stream 2 ar fi pus deja în exploatare și ar fi declarat că este un proiect pur comercial și nu unul politic!!! Multe investiții din vest s-au retras din Rusia însă întrebarea este pentru cât timp și ce vor întreprinde rușii?!?!
Referitor la retragerea rețelelor sociale din Rusia! Rușii își au propriile rețele sociale iar cele mai renumite sunt VKontakte și Odnoklassniki iar acest fapt îi este cunoscut fiecărui moldovean și a tuturor din spațiul ex-sovietic că fiind o copie a ideei Facebook-ului cu adaosuri rusești !
Blocarea Youtub-ului: ruși au și ei o copie a YouTube care se numește rutube!
Motorul de căutare Google: rușii au și copie la Google care este folosită de majoritatea rușilor Yandex sau mail.ru
Sisteme de plată care le sunt blocate pentru transferuri internaționale: rușii și-au creat propriul PayPal și sunt atât de multe încât le-am pierdut și numărul însă cele mai renumite sunt webmoney, Qiwi wallet care pot fi depozitați bani în cont de la terminale, inclusiv în unele state europene, și poți efectua plăți inclusiv pe AliExpress. Iar ruși vor înlocui produsele din Occident cu cele chinezești!
Dacă tot doriți să îi izolați pe ruși, Recomandarea mea pentru statele UE și Ucrainei ar fi ca să blocați și rețelele sociale ruse și metodele de plăți rusești pe tot spațiul UE, SUA, etc…
Câștigătorul real economic în izolarea Rusiei rămâne China, produsele din China erau folosite pe scară largă în Rusia însă după această izolare, toate produsele din vest de calitate vor fi înlocuite cu produse chinezești! Chinezii fac copie la produsele europene/ americane iar în unele situații chiar mai bune decât originalele!
Ce vor face companiile care se retrag din Rusia acuma când vor înțelege că piața lor de desfacere este/va fi ocupată cu produse chinezești? Se vor întoarce? Îi vor ierta rușii pe ei? Vor ține cont de invazia în Ucraina a rușilor?
Întrebarea momentului este cât timp va dura acest război?
M-am născut în Chișinău pe 28 septembrie 1988, sunt cetățean al Republicii Moldovei și din 2013 am obținut și cetățenia română. Am datorie morală față de Republica Moldova pentru că statul moldovean a plătit pentru educația mea ( grădiniță, școală)!
Restul cheltuielilor pentru sport, universitate, au fost cheltuite din banii familiei/ propri.
Statul român nu a cheltuit un leu pentru educația mea chiar dacă meritam o bursă la SNSPA sau la concursuri care am participat în România că majoritatea din ele să fie trucate sau sau să primească burse la SNSPA cretini pe care nu i-am văzut prelegeri/ seminare timp de 2 ani însă treceau examenele! Nu am lucrat niciodată cu pașaportul român în UE însă avantajele le știe fiecare moldovean. Odată cu invazia rușilor în Ucraina, eu nu sunt doar 50 % ucrainean însă sunt 100 % ucrainean.
Despre ceea ce se întâmplă în Ucraina am scris chiar în lucrarea de master de la SNSPA în 2015! Nivelul mare de corupție și incompetența celor din vest și cunoașterea Federației Ruse foarte bine probabil că aș putea scrie în detalii într-o lucrare de doctorat care vor fi pași Rusiei, cum vor reacționa SUA/ UE cu ce reacție vor veni ruși la acțiunile lor!
Dacă aș fi știut din start că americanii sau europeni ar avea de ales dintre o persoană cu 3 studii superioare și un proxenet, pedofili, violatori, chelneri și tot felul de mizerii probabil că nu aș fi studiat niciodată Relații Internaționale și aș fi făcut o facultate de IT.
Le doresc succes americanilor ca să integreze Moldova în structurile Euroatlantice cu oamenii lor proxeneți pedofili, violatori, chelneri și tot felul de mizerii!!!
Odată cu invadarea Rușiilor au reușit un lucru ce nu a reușit nici un ucrainean, să uite toți ucraineni de neînțelegerile pe care le-au avut și să se unească împotriva dușmanului comun! Trădătorii de patrie ucraineni au fost scoși din ecuație începând cu oligarhii ucraineni care au părăsit primii țara și terminând cu politicieni finanțați de către Kremlin!
Mie îmi place de kvartal 95 și de Liga Smeha, iar ca actor și umorist Volodymyr Oleksandrovych Zelensky este fenomenal alături cu toată echipa!!!
Odată ce a ajuns președintele Ucrainei putem declara că Volodymyr Oleksandrovych Zelensky este și un politician bun însă apar și câteva momente care trebuie discutate!
Când SUA avertiza că rușii pregătesc o invazie în Ucraina, președintele ucrainean le zicea la toți să nu intre în panică și că are nevoie de mai multe detalii/ dovezi despre o eventuală invazie iar în ziua în care rușii au anulat invazia, SUA părea într-o situație ridicolă și chiar s-au amuzat pe seama americanilor pină în momentul când rușii chiar au atacat Ucraina. Consider să cred că a fost o scurgere de informație de la Kremlin și nu datorită capacitățiilor americane de analiză!
Când a fost întrebat Volodymyr Oleksandrovych Zelensky la conferința de securitate de la Munich despre ce vrea Putin? Răspunsul a fost că a unui elev de la școală: eu nu știu ce vrea Putin!!!
ce vrea Putin:
-Ca Ucraina să nu devină membru NATO/UE
-Ca frontiera NATO să fie cât mai departe de Rusia
-Restabilirea URSS ( ori prin uniuni vamale sau prin ocuparea forțată de teritorii)
-Se teme de succesul Ucrainei ca să devină o țară bogată, democrată și că acest virus al democrației să nu să se răspândească pe teritoriul Rusiei!
Restul punctelor invocate de ruși sunt doar pretexturi pentru a-și obține scopurile!
Greșeala fatală făcută de Volodymyr Oleksandrovych Zelensky este de a renunța că Ucraina să devină membru NATO și de a merge la negocieri cu rușii! Simpatia statelor membre NATO față de Ucraina a scăzut considerabil!
Statele Unite au nevoie de Ucraina ca să distrugă Rusia, însă nu este gata să își asume răspundere și să intre într-un conflict direct cu rușii! Americanii își doresc că Ucraina să devină un nou Afganistan pentru ruși și să ducă la colapsul Federației Ruse! De aceea își doresc ca acest război să dureze și să fie un eșec pentru ruși! Evident că în spatele acestor scopuri se declară că SUA susține integritatea teritorială a Ucrainei cu bani și armament! Vor să distrugă Rusia însă cu mâinile altora!
Poziția ucrainenilor era foarte clară: vrem în NATO și în UE iar pentru asta ucrainenii plătesc cu prețul vieții! Aici și apare greșeala americanilor: nu le-au dat nici măcar senzația că Ucraina poate deveni membru NATO! Dacă ucraineni nu sunt primiți în NATO atunci pentru ce mai lupți! Dacă nu există nici măcar o perspectivă de aderare! Ucrainenii vor un ajutor real că spațiul aerian să le fie protejat și nu un pingpong cu mig-uri spre baza NATO din Germania și pe urmă înapoi spre Polonia.
Au avut o deschidere față de UE și nu față de NATO!
Sudul Ucrainei va fi ocupat în viitorul apropiat și infrastructura Ucrainei va fi distrus aproape în totalitate în aceste zone ocupate! Rușii au nevoie de noi rezerve pentru a menține teritoriile ocupate și de a ocupa noi teritorii!
Mariupol de câteva zile nu au lumină iar orașul Nikolaev va cădea în următoarele zile!
Următoarea țintă pentru ruși va fi Odesa și teritoriul ucrainean la sud de Moldova și alipirea cu Transnistria! Ce va face Moldova cu neutralitatea sa? Avem asigurare de la americanii exact cum au avut și Ucraineni! Pragmatismul american vor face ca Moldova să fie folosită în interes propriu pentru a distruge Rusia iar noi, moldoveni vom fi doar o piesă pe tabla de șah al americanilor! Fără o protecție, fără ajutor real din partea americanilor și Maia Sandu le-a dat deja un pretext rușilor pentru a lua acest teritoriu pentru totdeauna și ca bonus vor lua și niște teritorii din sudul Moldovei!!
Care e pretextul: Moldova vrea în Uniunea Europeană! Ruși vor lua tot ce își doresc din teritoriul Moldovei și dacă va avea și o dispoziție bună o să lase și câțiva Km pentru independența Moldovei! Care va fi reacția Găgăuzilor când ruși vor ocupa regiunea ucraineană dintre Nistru și Prut! Probabil că ei de acuma pregătesc flori pentru așa numita armată eliberatoare a Rusiei! Despre cei din Transnistria nici nu mai zic! Cui să-i mulțumim pentru această catastrofă? Evident târfelor lui Kozak din conducerea Moldovei!
Ce vor face americanii? Doar propagandă împotriva Rusiei și fără nici un ajutor real Moldovei! Bugetul Armatei americane va crește, ca și la toți aliați NATO iar noi vom rămâne cu târfele lui Kozak în Occident și protejate de ,,Gazpromul Uniunii Europene!”
Mobilizarea generală era soluția pentru Moldova! Scoaterea târfelor lui Kozak din conducerea Moldovei și înlocuirea lor cu militari moldoveni!!!
Acum e prea târziu de schimbat ceva!
Update 13 martie 2022
Dacă Moldova va fi atacată peste o săptămână, două săptămâni sau o lună de către Rusia și până atunci nu va fi făcut nici o mobilizare, toți bărbații moldoveni, mai ales cei care sunt români naționaliști au dreptul să plece pentru a nu ajunge în mâinile rușilor! În cazul Ucrainei războiul a început în 2014, Georgia când a fost atacată în 8 august 2008 au știut cu câteva luni înainte că va fi atacată de către Rusia, datorită informațiiilor furnizate de către Frank Walter Steinmeier lui Mikheil Saakashvili! ( Presupun că de la serviciile de inteligență germană) Ucraina a fost atacată de Rusia pe 24 februarie 2022 și autoritățile din Moldova nu au întreprins nimic pentru a apăra această țară! De pe 24 februarie pină în prezent se putea de antrenat toți moldovenii cu toate sistemele Javelin, NLAW etc.. însă nu sa întreprins nimic! Dacă Moldova va fi atacată, trădători vor fi doar autoritățile din Moldova pentru că nu au întreprins nimic! (Eu îi numesc târfele lui Kozak). Dacă vor mobiliza doar atunci când ruși vor ataca, atunci moldoveni vor deveni carne de tun, pentru că de la Vadul lui Vodă pină în Chișinău sunt 20 de km, iar moldoveni neantrenati vor fi carne de tun și pe cine credeți că vor mobiliza! Moldovenii care au furat cu copiii lor sau cei care sunt împotriva rușilor! Când ai un Popescu în guvernul Moldovei, cu militari care nu își fac treaba ( trebuia de mult să fie o mobilizare) cu servicii de inteligență care fac contrabandă cu cei de la Tiraspol, orice șansă de câștig împotriva rușilor este ruinat din start! Trădătorii țării sunt cei care îndeamnă la pace ( pentru ca moldoveni să nu să se antreneze și să primească tehnică de apărare) pentru că când vor ataca rușii să fim o pradă ușoară pentru ei!!!
Această postare este o continuare a articolului de pe 14 februarie când am îndemnat la o mobilizare generală, citiți articolul în primul comentariu!
Rog ca târfele lui Kozak nici să nu îndrăznească să-i numească pe românii care vor pleca trădători sau lași! Pentru că adevărații trădători sunteți voi!
Românii din Moldova care vor pleca în momentul când rușii vor ataca, au dreptul să plece din Moldova în România pentru a fi înrolați în armata României iar cum vor decurge lucrurile în Moldova vom vedea pe parcurs!!
Update 14 martie 2022
Timp de 3 ani când m-am aflat în Canada în orașul Montreal și Trois-Rivières din Quebec, cred că am locuit în mai mult de 10 locuințe iar primul lucru care l-am observat era că ei nu folosesc gaz! Deloc! Doar plită electrică care încălzește mai bine decât cea cu gaz! Căldura tot o fac cu energie electrică! Cum canadieni pot să trăiască fără gaz iar moldoveni, români și toți europenii nu pot trăi fără gaz! Gazul este resursa principală sursă de finanțare a regimului Putin și a războiului împotriva Ucrainei! Republica Moldova trebuie să creeze resurse alternative de obținere a energiei electrice ( energia eoliană/ solară) la un preț accesibil pentru cetățenii Moldoveni și să renunțe total la gazul rusesc! Cei care au companii care depind de gazul rusesc nu au decât să se reprofileze!
Faptul că trebuie să scăpăm de dependența energetică rusească nici nu se discută!
Dacă canadieni pot, noi de ce n-am putea face!!!
Nemții cu resursele lor financiare și tehnologice ar putea foarte rapid să scape de gazul rusesc însă întrebarea de ce n-au făcut-o?! Întrebarea câți schroderi mai există în guvernul Germaniei?
Securitatea energetică împreună cu cea militară trebuie să fie una prioritară pentru Republica Moldova!!!
Update 15 martie 2022
Atunci când o persoană devine incomodă mafioților cu funcții publice, ea este distrusă după următoarele metode pe care le-am scris în acest articol pe 21 iulie 2018!
,,Unul ar putea sa zica ca utlizati droguri/ati utlizat droguri! Sunt atatea variante si dispun de atatea resurse incat o sa va faca viata un cosmar! (Pedofil, Gay, terorist, sectant, violator, narcoman, comunist, corupt, paranoic, bolnav psihic, spion etc…)
Gheorghe Petic a făcut dezvăluirile despre contrabanda cu țigări și le-au stricat planurile contrabandiștilor! Pentru mine era clar că contrabandiști vor încerca să-l reducă la tăcere pe Gheorghe Petic pentru că vorbim de pierderea a milioane de dolari lunar!
Gheorghe Petic a fost arestat pe 12 octombrie 2018 .
Acum, când rușii sunt la câteva sute de km de frontiera Moldovei, persoanele cu risc enorm sau incomode pentru federația rusă, datorită agenturii sale ar putea întreprinde acțiuni legale de înlăturare a acestor persoane incomode! Metodele lor sunt atât de vechi și previzibile, eu aș spune chiar clasice încât vă recomand să vă uitați de două ori la semnele unde sunt indicate genul feminin sau masculin când intrați într-o viceu public. Pentru că s-ar putea să intrați într-un viceu pentru bărbați și când ieșiți din viceu și sa fie deja un viceu pentru femei! Evident că va sta un civil ( sub acoperire) lângă viceu care va avea telefonul pregătit să sune la poliție și să schimbe și semnele de gen pentru toaletă! Sună absurd! Sunt de acord! Însă spune-ți asta lui Gheorghe Petic!!! Sunt atât de proști că nici un dosar penal nu pot fabrica la comandă! Ei, idioților, dacă fabricați un dosar penal măcar să fie plauzibil!
Felul cum au procedat autoritățile din Moldova cu Gheorghe Petic, încât mii rușine să-i dau și tag!
Contrabanda cu țigări încă continuă cu nulitățile din guvernul Filat/ Plaha ( conducătorul de facto) iar o parte din ei au revenit la conducere!
Suntem cu ochii la ceea ce se întâmplă în Ucraina însă nu trebuie să uităm de acei indivizi care au distrus vieți/ această țară! Toată speranța este în militari ucraineni! Soarta Republicii Moldova depinde de acești eroi!
Mai am încă un mesaj pentru idioții din funcții publice care nu știu nici a fabrica un dosar penal: lăsați fetele C.R și E.T în pace și nu le mai chinuiți!
Nau nici o șansă cu mine! Mi-am dat seama de la prima întâlnire!!! Mai Discut cu ele doar din politețe și nu mai organizați întâlniri accidentale! V-am studiat atât de bine încât îmi dau seama imediat dacă persoana mă vede pentru prima oară sau nu!
Ați fost descoperiți deja și deja toți oficialii europeni sunt la curent!
Chiar credeți că sunteți cei mai șmecheri!!!
Update 18 martie 2022
Orașul Mariupol va fi ocupat în zilele următoare, o parte din militarii ruși vor rămâne pentru a face ,, curățenie” iar restul militarilor vor fi redirecționați în alte zone precum Nikolaev! Cretinii noștri de la conducerea Moldovei zic precum că cei din Transnistria nu ar dori să se implice sau nu sunt interesați să participe în conflict, cât de tâmpit trebuie să fii ca să zici așa ceva! Cei de la Chișinău chiar cred că cei de la Tiraspol sunt sinceri cu ei, și chiar dacă cei de la Tiraspol nu ar dori să se implice, credeți că pe ruși îi interesează poziția lor sau a oamenilor de afaceri din Transnistria! Rușii au mers împotriva întregii lumi și chiar credeți că îi interesează ce cred cei din Transnistria despre ei! Ei, rușii au planul lor și-l vor încerca să-l ducă la îndeplinire!!! Le-am dat toată puterea la două tâmpite! Una este diversionistă iar a doua este chiar tâmpită! Despre Igor Grosu nici nu mai vorbesc, sunt rău duși cu pluta toți! De unde naiba ia-ți scos pe acești idioți! Cretinii ăștia care au mai rămas în structurile de forță știu doar să facă contrabandă cu țigări, dosare fabricate la comandă, show-uri ieftine și regizate și proiecte tâmpite pe timp de război! Demisia în corpore a întreg guvernului și a consilierilor Maiei Sandu și înlocuirea lor cu militari moldoveni profesioniști!!!
Inclusiv demisia Ministrului Apărări și a directorului SIS! Voi cu idioții voștri distrugeți această țară!
Rog ca bucătăresele nici să nu-mi comenteze postarea!!!!
Înainte de a comenta, rog să citiți articolul integral din primul comentariu!!!!! Citiți vă rog și pe urmă comentați!!!
Update 20 martie 2022
Este o emisiune foarte bine realizată, cu doi invitați de excepții, un jurnalist foarte bun și deasemenea un analist foarte bun! Interviul este făcut acum un an însă cine vrea să înțeleagă, înțelege foarte mult! Despre faptul că serviciile americane sunt incompetente am scris in articolul de pe profilul acestui Facebook din pinned post ( chiar în primul articol de pe profil)! Deasemenea ceea ce a declarat Oleksiy Arestovych despre Mariupol coincide cu postarea scrisă de mine că bătălia pentru acest oraș este pierdut! Cine are nevoie de link pentru acel video rog să îmi scrieți în comentarii! Este o chestiune de timp pină când acest oraș va fi controlat în totalitate de ruși! Eu am scris despre faptul că rușii vor prelua acest oraș pe 8 martie iar Oleksiy Arestovych a vorbit despre Mariupol pe 18 martie! În orașul Mariupol, Harkov și Kiev sunt amplasați cei mai buni soldați ucraineni și din cauza asta aceste orașe încă rezistă! Mariupol este înconjurat și fără șanse de rezista în fața rușilor și nici ajutor din partea Kievului nu va veni! Rog să vă conectați la canalul de telegram al meu pentru a fi la curent cu ceea ce se întâmplă în Ucraina și despre posibilul conflict al Moldovei cu Federația Rusă!
Telegram – @plopandreicom
Sau pe acest link https://t.me/PlopAndreiCom
Update 21 martie 2022
Andrei Plop :Cetățenii din Transnistria au primit mesaje precum ar fi de la cetățenii moldoveni ( naționaliști români) precum că doresc să scape de ocupația rusească și că mai multe școli se află explozibil/ bombe!!!
Nu este altceva decât o diversiune a Rusiei pentru a găsi motiv de a ataca Moldova și de a ocupa Transnistria!!!
Rușii aveau din start planul de a ocupa teritorii care îi aparțin Moldovei iar restul sunt pretexte de a ataca această țară! Uitați vă bine la harta Moldovei acuma, pentru că o vedeți pentru ultima oară!!!
Moldova cu hotarele ei actuale le vedeți pentru ultima dată!!!!
Însuși existența Moldovei este sub semnul întrebării!!!???!!!??!?
Rog să citiți articolul din primul comentariu, pentru că este o prelungire a acestui articol!!!
Diversioniști ruși din guvernul și președinția Moldovei fac tot posibilul ca această țară să le fie dată rușilor pe tavă! Țară de lași, cretini, trădători și corupți!!
Update 22 martie 2022
Rog să dați share în grupuri pentru că eu sunt blocat în a da share sau să faceți tag la prieteni/ familia dumneavoastră!!!
Plop Andrei: Cum să procedăm în caz de război? Sfaturi utile pentru moldoveni!!!
Mai întâi de toate sunt doar niște sfaturi și nimic mai mult iar scopul acestei postări este ca să nu ajungeți în aceași situație penibilă/ ridicolă ca acești ucraineni din această poză atunci când rușii au atacat Ucraina!!
Eu nu sunt sigur dacă rușii vor ataca Moldova sau nu, însă acțiunile rușilor indică faptul că sunt foarte interesați de Republica Moldova și ca să nu fim luați prin surprindere mai bine să fim pregătiți!!!
Autoritățile moldovene nu au nici un plan cum vor reacționa dacă Moldova va fi atacată de ruși, cum va acționa poliția, armata, cei de la SIS! De la Natalia Gavrilita numai la profesionism nu te aștepți!
Primul semn al unui război cu rușii va fi că nu vom avea lumină, internet, gaz, telefonia mobilă deconectată! Primul lucru ce se va începe va fi panica!!! Panica populației este coșmarul oricărui guvern, și primul lucru care vor face autoritățile vor fi să vă calmeze!!! Republica Moldova este o țară mică și avem doar doi vecini: Ucraina și România!
Ucraina este deja în război, iar România este membru NATO și UE! Unica ieșire din situație de a scăpa de ruși este de a pleca în România!
Aici fiecare persoană trebuie să răspundă la următoarele întrebări:
– mă vor lăsa ruși în pace?
– șansele că casa mea să fie bombardată sunt mari sau mici?
– eu voi fi în siguranță dacă voi rămâne în Moldova sub ocupație rusească?
– voi lucra în continuare sau voi fi demisă?
– va trebui să apelez la ajutorul umanitar al Rușilor sau ceea ce am este de ajuns?
Să nu uitați niciodată istoria Moldovei și anume anul 1940, atunci când Uniunea SOVIETICĂ au ocupat Basarabia și deportările și foametea organizată! Timpurile sau schimbat și probabil că rușii nu vor mai face deportări însă este destul să te uiți cum sunt bătuți ucraineni pașnici/ civili și cei care încă nu cunosc rog să se uite la postările mele!
Dacă Alexei Navalnii a fost arestat care avea o popularitate imensă în Rusia cât și peste hotare, credeți că pe voi nu vă poate aresta!
După cum am scris anterior că primul lucru ce se va începe: va fi panica! Trebuie să știți că dumneavoastră nu veți fi singurul care va dori să plece în România și toți care au mașini sau rutiere se vor gândi mai întâi de toate la familiile și rudele lor și se va crea un ambuteiaj imens! dacă de sărbători sau seara este ambuteiaj atunci ganditiva că zeci de mii de persoane vor dori să plece odată cu mașinile lor! Persoanele care nu au mijloc de transport să nu aștepte în zadar rutierele prin Chișinău, dacă nu va fi lumină nici troleibuzele nu vor circula! Ce facem? Soluția este foarte simplă! Găsim transport alternativ de a pleca în România precum ar fi bicicletele ( de preferat electrice), scuter, ATV, motociclete, moped! Avantajul acestor tipuri de transport este că veți putea să vă strecurați printre mașini sau să o luați chiar prin câmp, sau cărare! Persoanele care au mașini luxoase să nu încerce să facă pe șmecheri de persoanele care vor fi pe bicicletă, pentru că acei cu bicicleta vor ajunge primii la vamă!!! Imaginativă că din toate raioanele Moldovei vor încerca să plece în România! Dacă de Paște este un ambuteiaj infernal la vama României, imaginativă ce o să fie când Moldova va fi atacată! Polițiștii sunt și ei oameni, au și ei copii, rude, mame, sore, frați și normal că primul lucru la care se vor gândi va fi familiile lor!
Au polițiștii vreun plan ce să facă în caz de război! Eu mă îndoiesc că nu! Cel mai probabil va fi o improvizație a moldovenilor și sper că și autoritățile Moldovei vor citi această postare!!!
Scopul acestui postări este ca dumneavoastră să fiți pregătiți de orice scenariu și rog ca în fiecare familie să fie discutată această problemă!
Ce vom face noi dacă ne atacă rușii? Dacă poliția nu au nici un plan rog să discute între ei cum să reacționeze în caz de război! Nu trebuie să ne bazăm doar pe doamnele de la conducerea Moldovei! (Sandu, Gavrilita, Revenco!)
Eu am scris de pe data de 14 februarie că trebuie de făcut o mobilizare generală ( rog să citiți articolul din primul comentariu) însă mobilizare nu este și probabil că nu va fi sau va fi prea târziu!
Subsemnatul, Plop Andrei nu am să plec din Moldova pină în momentul când va fi atacată Moldova de ruși, vreau să cred că va fi o mobilizare și voi încerca să pun mîna pe arme dacă statul o va cere! Eu nu instig la război iar scopul acestei postări este ca să fim pregătiți pentru orice scenariu! Dacă autoritățile moldovene nu vor întreprinde nimic pentru apararea Moldovei atunci nu-mi rămâne decât să plec și eu din Moldova! Eu mi-am procurat azi o bicicletă cu motor și vreau să cred că nu voi avea nevoie de el însă un plan de rezervă trebuie să existe! Pregătițiva de orice scenariu! Toți în Moldova își doresc ca să nu fie război însă nu noi hotărâm aceasta! Uitați vă bine la imaginea din postare și punetiva întrebarea dacă doriți să fiți în locul acestor persoane sau să aveți transport alternativ pentru ajunge la vama României!!!
Update 24 martie 2022
Replică pentru Ion Sturza!!!!
Pe data de 14 februarie am scris un articol ,, De ce are Moldova de o mobilizare generală și de o armată profesionistă iar la sfârșitul acestui articol am scris: Iar bărbații care vor dori să atace în acest moment esențial comandantul suprem al armatei Moldovei sau să se ascundă după fusta soției este dreptul Dumneavoastră! Bărbații care nu vor dori să își apere mamele, soțiile, surorile și fiicele nu au dreptul moral de a se numi bărbat!
Ieri Ion Sturza a publicat o postare pe Facebook și se pare că mă plagiază!!!
Ion Sturza: ,,Bărbatul din noi
Zilele acestea am văzut niște sondaje. Doar 20% din bărbații tineri de pe ambele maluri ale Prutului la o adică ar fi gata să-și apere țara. Doar 20…
Am discutat și eu cu mulți tineri din anturajul meu. NIMENI nu este gata. Tot felul de scuze. Unul nu vede bine, altul nu aude… În schimb, muți din generația mea sunt gata să o facă. De ce? Pun pariu că pentru ei să-ți aperi țara nu este ceva abstract. Este ceva real – să-ți aperi familia, copiii, nepoții. Mai e și un pic de demnitate și omenie.
Nu vreau să fiu patetic, dar ceva se întâmplă cu noi „bărbații”. Tot mai mult ne ascundem după fusta femeii – mamei, soției, prietenei… Ea ne duce sacoșa, ne pune pe masă, ne jelește.
Domnule Sturza, eu am propus o mobilizare generală și sunt o persoană tânără și mobilizarea încă nu sa făcut, ai cui este vina? iar faptul că unii tineri nu vor să lupte se datorează mai întâi de toate generației voastre de politicieni ratați, hoți, corupți, proști, incompetenți precum dumneavoastră, Diacov, Braghis, Lucinschi, Voronin, Roșca, Dodon, Greceanii, Tarlev, Lupu, Ghimpu, Urecheanu, Filat, și alți nemernici care au folosit resursele statului pentru a se îmbogăți!
Republica Moldova nu a avut o clasă de politicienii precum cei din statele Baltice, armata Moldovei practic este distrusă și asta se datorează vouă!
Noi, generația asta mai tânără ne iubim patria și avem caracter mai mult ca voi, mai inteligenți decât voi pentru că avem studii peste hotare și nu am fost educați în comunism, degeaba Maia Sandu are studii la Harvard dacă a lucrat pentru partidul comunist și oricât ai ar încerca să studieze peste hotare nu se va schimba la minte pentru că tot comunistă în suflet rămâne! Din comunist nu poți să faci un liberal! Unii din voi v-ați schimbat doar denumirea însă tot comuniști la minte ați rămas! Ca să lupți împotriva rușilor pe lângă curaj ai nevoie de instruire și de armament/ tehnică modernă ca să lupți cu orcii!!! Nici instruire nu faceți și nici armament nu ați cerut de la Blinken/ Biden și vreți ca să luptăm împotriva rușilor??? Să luptăm cu ce? Doar cu Kalașnikov? Nici blindate nu avem! Apărare aeriană deasemenea! Drone, NLAW, Javelin, Stinger! Și voi vreți ca să mai luptăm!!! Cu ce să luptăm???
În uniunea sovietică, artele marțiale erau interzise, și dacă se antrenau, se antrenau doar cei din forțele speciale sau nu existau antrenori! Fizic și moral noi suntem pregătiți mai bine decât voi!!! Însă cu arte marțiale și doar cu Kalașnikov nu ai nici o șansă împotriva rușilor! Noi, tinerii, suntem gata să luptăm însă doar cu conducătorii moldoveni care au participat în operațiuni militare NATO!!!
All Poles (all without exception – politicians, people from the Polish government, intelligence, activists, etc.) who have collaborated with Romanians / Moldovans (all without exception – politicians, people from the Romanian / Moldovan government, intelligence, activists, etc.) in my file will ( in the summer and autumn of 2017 and which continues to collaborate until now) be arrested for espionage in favor of Russia and for corruption!
update 27 martie 2022
Despre orașul Mariupol am scris în acest articol și ca să nu revin rog să citiți acest articol integral, acest oraș este ca și pierdut!
Pe același scenariu se va merge și cu orașul Harkov! Rușii fac mobilizare și regrupează o mare parte din resursele sale chiar și din zone care se află lîngă Kiev ca să cucerească teritoriul ucrainean unde rezistența nu e așa mare! Ucraineni vor fi nevoiți să meargă în atac în zone unde se vor duce rușii sau vor fi nevoiți să se uite cum cad alte orașe! Rușii au făcut atâtea greșeli încât mi se părea că sunt amatori de a face un plan de atac! Să lupți pe mai multe fronturi odată și să primești bătaie de peste tot mi sa părut o greșeală! Se pare că rușii abia acum au înțeles ce trebuie să facă! Soldații ucraineni sunt repartizați în mai multe orașe, și ei vor merge acum pe același scenariu ca și în Mariupol, îl vor înconjura orașul, taie orice conexiune ca soldații ucraineni să primească întăriri, muniție, echipament etc.. și pe urmă treci în luptă de stradă, controlezi spațiul aerian și îi lași pe ucraineni fără șanse! Din punct de vedere militar, sa procedat corect însă politic și uman, că nu sa trimis întăriri militarilor ucraineni pentru a fi scoși din încercuire o săi coste scump pe actuala elită a Kievului! Rușii distrug tot ce ține de rezervele de petrol al Ucrainei! Trebuie să recunoaștem că distruge toată infrastructura Ucrainei! Rușii au succes în partea de sud a Ucrainei și veți vedea care vor reactile rușilor după ce vor ocupa în tot Mariupol! Eu în continuare țin să cred că rușii au în plan să ocupe Odesa, însă rușii încearcă să își acopere spatele și să nu uităm că Odesa se află la câțiva kilometri de Moldova și România care este membru NATO! Autoritățile moldovene reacționează în cel mai tâmpit mod la riscurile din regiune! Ei procedează exact cam cum ar proceda rușii dacă ar conduce Moldova!! Eu deja am scris care sunt riscurile pentru Moldova și nu vreau să mă repet!
update 28 martie 2022
Președintele Ucrainei Volodymyr Zelenski a declarat duminică, într-un interviu oferit presei ruse, că își dorește să semneze un acord cu România pentru protejarea limbii române în statul vecin, în semn de respect față de minoritatea română. Asemenea acorduri ar putea fi semnate și cu alte state vecine Ucrainei, între care Polonia și Ungaria.
Plop Andrei- Dacă Zelenski vorbește despre astfel de acțiuni pe timp de război cu Rusia înseamnă doar un lucru: se teme să nu primească cuțite în spate de la aliați vecini! Să se vorbească la nivel de președinte sau de guvern al României pe timp de război cu Rusia despre drepturile minorităților românilor din Ucraina înseamnă că ești un amator politic sau imbecil! Dacă alți români care nu sunt funcționari români și cer drepturile românilor să le fie mărite iar unii mizerabili vorbeau chiar de preluarea teritoriile care ar fi aparținut cândva României corespunde perfect cu planul lui Putin de a distruge Ucraina! Viktor Mihály Orbán îi va da un cuțit în spate lui Zelenski și ucrainenilor cu prima ocazie! Viktor Mihály Orbán e ca o hienă acuma, abia așteaptă ca ucraineni să fie distruși în totalitate! Viktor Mihály Orbán nu a făcut nimic ca Ungaria să scape de independența energetică a Rusiei! Îi cunosc bine pe polonezi, vorbesc și limba polonă și cred că ei nu vor atenta niciodată la integritatea teritorială a Ucrainei, însă ucraineni nu trebuie să uite că Polonia a fost membru OTV (Organizaţia Tratatului de la Varşovia) și rămășițele acestei organizații a făcut posibil să preia tineri cu perspective! Probleme de corupție și de spionaj în favoarea Rusiei există chiar în serviciul de contrainformații al Poloniei ABW, (Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego), dacă târfele din ABW vor avea unele pretenții față de mine, nu au decât să mă de-a judecată pentru că eu abia îi aștept că un procuror să înceapă investigații, pentru că îi așteaptă închisoare pe viață și spionaj în favoarea Rusiei! De aceea nu vor face nici o investigație pentru că ei știu că îi așteaptă închisoarea pe viață! Toată speranța târfelor poloneze care prestează servicii pentru ruși își pun speranța în filiala FSB din Moldova și România ca scape de mine! Pentru mai multe detalii citiți articolul din Comentariu!
All Poles (all without exception – politicians, people from the Polish government, intelligence, activists, etc.) who have collaborated with Romanians / Moldovans (all without exception – politicians, people from the Romanian / Moldovan government, intelligence, activists, etc.) in my file will ( in the summer and autumn of 2017 and which continues to collaborate until now) be arrested for espionage in favor of Russia and for corruption!
29 martie 2022
După negocierile rușilor cu Ucraina se pare că eu (Plop Andrei) iar am avut dreptate! Rușii se retrag parțial din zona Kievului, fac mobilizare și se regrupează în zonele unde ei au succes, în special în partea de sud a Ucrainei! Luptele în aceste părți ale Ucrainei vor continua iar ucraineni vor fi nevoiți să meargă la atac în aceste zone sau să privească cum sun cucerite aceste orașe!
Strategia rușilor este foarte simplă!! Vor să îi scoată pe militari ucraineni din ,,văgăună” ( din zona Kievului unde pierdirele sunt enorme) și că ucraineni să fie nevoiți să meargă după ruși!!! Să stai pe loc și să te uiți cum rușii cuceresc alte orașe va fi insuportabil pentru militari ucraineni! În luptele din oraș practic nu ai nevoie de blindate și folosești Javelin, NLAW iar dacă vei merge după ruși ai nevoie de blindate și protecție aeriană, pe care ucraineni nu prea le dispun pentru moment și cei din vest refuză să înzestreze armată Ucraineană cu astfel de tehnică! Rușii vor ataca masiv în orașe slab protejate și vor distruge orice formă de rezistență! Militari ucraineni din zona Kievului vor nevoiți din să meargă în ajutorul celorlalți Ucraineni din apropiere de regiunile Donbas, Harcov, Nicolaev, mai târziu și Odesa! Dacă vor ieși din ,,văgăună” ( nu este nici o insultă la adresa ucrainenilor sau acestui oraș, e un termen pe care toți îl vor înțelege)
Vreau să cred că ucraineni au înțeles planul rușilor! Însă în astfel de situații ucraineni cam nu au cum să reacționeze: ori te uiți cum rușii cuceresc alte orașe ori mergi in ajutorul celorlalți militari ucraineni! Ruși i-au făcut șah pe ucraineni și vor aștepta pasul lor! Repet, că dacă ucraineni vor ieși din zona Kievului va fi mai ușor pentru ruși să lupte cu ei!
Update 7 aprilie 2022
Mai bine mort decât comunist!!!
Pe data de 5 aprilie 2009, eu, Andrei Plop am fost candidat la funcția de deputat în parlamentul Republicii Moldova pe lista Mișcării Acțiune Europeană iar președintele de partid era un istoric Anatol Petrencu, cine sunt istorici, cred că știu toți moldovenii! eram doar în anul 2 de universitate la ULIM și după evenimentele de pe 6/7 aprilie 2009 comuniști mi-au deschis dosar penal, iar când ,, călătoriam prin Moldova” din cauza că să nu fiu găsit de comuniști, doamna decan Ludmila Coadă de atunci ai facultății de Istorie și Relații Internaționale mi-a zis în toamna anului 2009 când m-am întors la studii că cei de la SIS m-au căutat pe la facultate în luna aprilie 2009!!! Acesti Idioții au fost și pe acasă la mine și tot nu m-au găsit! Ăștia de la SIS încă de atunci încearcă să mă închidă! Comuniști de atunci nu au putut să mă închidă o să încerce să o facă comuniști lor mai tineri! Fiecare partid și-au făcut documentare despre 7 aprilie 2009 și eu apar în toate aceste documentare! După cum v-ați dat seama din acest video, eu sunt acela care ține drapelul Republicii Moldova!! Ghiciți de unde a fost luat și cui io aparținut!
Cât entuziasm și încredere exista in 2009  în rândul populației pentru noua Alianță pentru Integrare Europeană însă acești indivizi au preluat aceleași metode ca și pe timpul lui Voronin! Furtul miliardalui din Bugetul Republicii Moldova, spălarea banilor a mafiei/ FSB rusesc prin băncile din Republica Moldova și distrugerea oricărui vis de integrare în UE și NATO! Am avut și avem o elită politică de ratați, corupți și incompetenți! Voronin, Dodon și Greceanii împreună cu alți comuniști și proxeneți precum Plahotniuc trebuia să stea la închisoare încă din 2009 însă unii din ei sunt parlamentari azi.
De ce nu sunt arestați acum Dodon, Voronin și Greceanii? Foarte simplu: pentru că Maia Sandu a lucrat și ea pentru regimul comunist iar șefii ei au fost chiar Igor Dodon și Greceanii! Eu am scris anterior într-o postare că din comunist nu faci liberal! O lozincă pe care noi tinerii am strigat împotriva comuniștilor a fost: Mai bine mort decât comunist!!! Spre deosebire de Maia Sandu sau Stefan Gligor ( uitați vă în CV-UL Maiei Sandu și a lui Gligor și o să vă convingeți) care au servit regimului comunist, unii tineri au refuzat categoric să slujească pe comuniști!!! Nemții prin organizațiile și fundațiile lor sunt principalii finanțatori ai comuniștilor ,,Europeni” din Moldova iar principala materie cenușie a lor este Mark Tkaciuk! Rușii finanțează pe Dodon prin sisteme ofshore iar fundațiile germane prin granturi și acolo unde este înțelegere între nemți și ruși întotdeauna se primește un pact Molotov – Ribbentrop! Acest guvern/ președenție nu are nici o șansă să ne integreze în structurile Euroatlantice! Din simplul motiv că o parte sunt incompetenți, corupți și comuniști la minte!
Maia Sandu nu vă mai prefaceți că sunteți anticomunistă pentru că știm exact cine sunteți!
Spre deosebire de persoanele care au fost în uniunea sovietică care nu puteau să circule peste hotare, Maia Sandu ar fi putut face exact ce am făcut și noi tinerii! Să plece peste hotare și să nu servească regimul comunist însă nu au făcut-o!
Iurie Leancă care a lucrat în cadrul ambasadei Uniunei Sovietice din București niciodată nu trebuia să ajungă Ministru al Afacerilor Externe și Integrări Europene la fel cum nu trebuia să ajungă ministru și Popescu! Cretinii ăștia au vrut/ vreau să integreze Moldova în structurile Euroatlantice cu studenții care au absolvit Universități din Moscova!
Nici o șansă pentru Moldova!
Mai bine mort decât comunist!
Update  8 aprilie 2022
Antrenamentul unui soldat timp de o lună pe timp de război echivalează cu antrenamentul unui soldat în armată pe timp un an pe timp de pace! Logica acestei este foarte simplă: pe timp de pace, când știi că nu te așteaptă nici un pericol, ai parte doar câteva ori de trageri pe an și dacă mai ai norocul să tragi din armament cu artileria grea practic ai avut parte de un antrenament eficient! Pe timp de război știi că vei lupta cu inamicul și în funcție de pregătirea ta, depinde și viața ta! Unde armata este obligatorie, cei de la Ministerul Apărării nici nu depun mult efort ca să facă un militar profesionist, pentru că oricum soldatul va pleca după încheierea termenului, pe când antrenamentul unui militar profesionist va continua să slujească Armatei și țării!!! În Ucraina, toți cetățenii cu vârsta între 18 și 65 de ani sunt obligați să apere țara în fața orcilor!!! De pe 24 februarie pină în prezent, au fost/ sunt antrenați toți cetățenii ucraineni cu tehnică/echipament militar și dacă acest conflict va fi de durată, ucraineni vor dispune de o armată bine pregătită care va număra câțiva milioane de militari profesioniști! Acest război a arătat că Ucraineni sunt cei mai buni soldați de pe acest pământ! Evenimentele care au avut loc în Bucha îi face militarii ucraineni și mai motivați! Dacă acest conflict va fi de durată și rușii nu vor face o mobilizare generală, rușii nu vor ajunge niciodată la LVOV! Datorită capacitățiilor militare/ a spiritului de luptă a ucrainenilor și tehnici militare/ echipament din vest vor face că rușii să aibă pierderi enorme! Ei și așa au pierderi enorme însă ceea ce urmează vă distruge armata Rusiei! Rușii continuă să primească bani din vest datorită resurselor energetice pe care le exporteaza! Corupția, incompetența, slabă analiză a armatei ucrainene a fost principalul factor al dezastrului militar al Rușilor în Ucraina! Eu am scris că ruși pot să mobilizeze armata Rusiei pină la un milion de soldați însă ei n-au făcut acest lucru! Cu tot potențialul pe care îl au acum este imposibil să cucerești toată Ucraina! Evenimentele din Mariupol au demonstrat că trebuie să organizezi un Stalingrad pentru a cuceri orașul! Ăsta a fost principalul factor de care rușii au plecat din regiunea Kievului și după cum am scris anterior ( citiți articolul integral de mai jos) pentru a se regrupa! Datorită echipamentelor/ tehnici militare pe care le primesc, șansele ucrainenilor în lupta cu rușii sunt egalate! Lupta decisivă se va da acuma în estul Ucrainei! Dacă ucraineni câștigă, rușii vor fi nevoiți ori să facă mobilizare generală ori să se retragă! Dacă rușii câștigă această bătălie, va trebui să atace masiv, rapid fără a le da posibilitatea ucrainenilor să se regrupeze și să primească tehnică militară din Vest! Mariupol este deja pierdut! Ucrainenii primesc tehnică militară pentru a face față flotei rusești! Rușii cu tot potențialul care dispun acuma nu vor ajunge niciodată la LVOV!
În ianuarie 2016 trebuia să aibă loc o invazie a rușilor în Moldova și asta din cauza provocărilor lui Mustăcios, proxenetului, culiocarului, prostul satului și a elefantului de la București! Numai că a fost un student/ masterand moldovean la facultatea de drept și masterand la SNSPA care și-a dat seama de planul rușilor și ia prevenit pe armata română ca să facă mobilizare generală pentru a apăra integritatea teritorială a Moldovei! Rog ca târfele de la SRI, SIE și SIS sau activiști sub acoperire să nu să se laude că ar fi analiza lor, sau că noi am salvat Moldova de ruși! Este analiza mea și numai a mea și punct! Știu că vă place să vă lăudați cu analizele altora și să mai spuneți că sunt ale voastre și să mai fiți și promovați! Proxenetul îi dă bani lui culiocar ca să finanțeze proteste și să îl discrediteze pe prostul satului, Mustăciosul are/ avea bani destui încă de la ruși pe când era biznesman în Rusia iar elefantul de la București a venit la Chișinău cu scopul de a crea tensiuni între ruși și români! Mesajul principal al rușilor pentru propagandă ar fi fost că românii naționaliști umilesc/ vor să-i distrug pe etnicii ruși în Moldova!! În cadrul unei emisiuni cu ,, punguța cu doi galbeni” elefantul de la București a zis că proxenetul de la Chișinău este creația sa, și că își ducea prietenii în localurile lui proxenet chiar dacă acesta știa că proxenetul le punea la dispoziție activiste ,, femen” filma cu camere ascunse tot felul de imagini porno pentru ca săi șantajeze! ,, Punguța cu doi bani”” așa și nu la întrebat pe elefant: dacă știați că proxenetul face filmări ascunse, atunci de ce vă duceați prieteni în localurile lui proxenet! Nu oare ca să fie și ei șantajați?! Pentru toți cetățenii moldoveni este cunoscut că punguța cu doi bani este un lingău iar unii îl mai numesc și poponar!!! E mai greu să îți dai seama de acțiunile prostului satului, pentru că nu îți dai seama: el e chiar prost sau servește acțiunilor cuiva! Nici după ce a votat în favoarea Rusiei la Consiliul Europei și în defavoarea Ucrainei tot nu poți să îți dai seama: el e prost sau chiar e cu rușii!!!
Însă una din două chiar există cu siguranță! El e un prost!
Scriam într-o postare anterior, ( citiți articolul de mai jos) ca să nu fie scrisă cerere de aderare la UE pentru a nu da motive rușilor să atace Moldova iar Maia Sandu exact asta a și făcut! Iar după ce Maia Sandu a semnat cererea de integrare în UE, A doua zi Transnistreni a declarat că vor independență!
Ieri, autoritățile moldovene au interzis panglica gindacilor de Colorado și simbolurile fasciste pe care le folosesc armata rusă în Ucraina! Dacă am fi fost sub umbrela NATO aceste activități ar fi fost binevenite însă nu avem nici o protecție militară și autoritățile moldovene nu întreprind nimic real pentru a scăpa de independența energetică a rușilor! Autoritățile moldovene vin doar cu acțiuni care să le dea pretext pentru ruși ca să atace Moldova! Dodon a declarat deja că va folosi panglica gindacilor de Colorado la sărbătoarea lor de 9 mai! Un lucru este clar că va fi folosit de către propagandiști ruși această acțiune a diversioniștilor moldoveni! Cei din UE probabil că au salutat această decizie a moldovenilor fără ca să intre în esență, pentru că oricum pe ei nu îi așteaptă nici un pericol față de moldoveni! Că vor ataca ruși înainte de 9 mai sau după rămâne de văzut! Cum vor acționa autoritățile moldovene când pro-ruși din Moldova vor umbla cu panglicile gindacilor de Colorado? Îi vor aresta pe acești pro-ruși? Se va începe și escaladarea dintr-un conflict etnic într-un război? Este pretextul ideal pentru ruși ca să îi apere pe etnicii ruși sau vorbitori de limba rusă!
Dodon nu trebuie arestat pentru purtarea lentei gindacilor de Colorado însă trebuie arestat pentru fapte de corupție, pentru dosarul culioc sau pentru dosarul Bahamas și nu pentru activități care au avut loc acum 10 – 15 ani! Maia face tot posibilul ca să îi crească ratingul fostului șef pe când ea lucra la Ministerul Economiei pe când comuniști erau la guvernare!
Update 9 aprilie 2022
Republica Moldova nu este în situația să își arate mușchi în fața rușilor! Dacă vrei să îți arăți mușchii, faci mobilizare generală, ceri ajutor financiar și militar de la cei din vest, încerci să scapi de independența energetică a rușilor și nu le plătești rușilor pentru a repara termocentrale când ucraineni luptă pentru independența și integritatea statului, îi arestezi pe pro-ruși din Moldova pentru fapte de corupție, evaziune fiscală, îmbogățire ilicită și nu pentru purtarea lentei gindacilor de Colorado! Îi distrugi pe pro-ruși moldoveni care lucrează direct cu ruși și nu le dai posibilitatea ca ceilalți ruși care nu se implicau în politică să se unească cu liderii care au termenul de valabilitate expirat! Vorbești permanent de corupția din Rusia, ce sa întâmplat/ întâmplă cu Navalnii, cum sunt arestați rușii pentru simplul fapt că poartă o pancartă! Care sunt privilegiile pașaportului moldovean și cel mai important lucru de care trebuie să scape moldoveni: este incompetența autoritățile moldovene și corupția! Crearea unui serviciu de inteligență Extern, probabil suntem unicul stat care are un singur serviciu de inteligență care se ocupă și de intern și de extern! Demisia lui Popescu de la externe și adoptarea legii lustrației din perioada sovietică și perioada comuniștilor din 2001-2009! (Fără posibilitatea de a putea ocupa funcții publice și să li se interzică dreptul la vot! ) Pentru proxenetism, șantajul judecătorilor, procurorilor și polițiștilor cu materiale compromițătoare ( compromat) de către serviciile de inteligență sau grupări mafiote trebuie închiși pentru tot restul vieții și de a da posibilitatea judecătorilor, procurorilor, polițiștilor sau a altor funcționari publici pe o perioadă de la pină la 6 luni să declare că sunt șantajați și să fie amnistiați! Ca după perioada de 6 luni, orice infracțiune care va fi săvârșită, să fie pusă în aplicare legislația în vigoare! Persoanele care au avut de suferit în urma unor abuzuri săvârșite de funcționari publici, să le fie date compensații! Deasemenea să fie organizată unei instituții care să protejeze interesele oamenilor de afaceri, pentru orice infracțiune financiară la prima etapă să existe medierea între CNA/ PCCOCS etc și a oamenilor de afaceri moldoveni cu posibilitatea de a plăti doar amendă! Funcționari publici care săvârșește infracțiune financiară sau corupție să fie o pedeapsă maximă pentru ei, sechestru pe bunurile care le dețin! Mărirea salariilor a judecătorilor, polițiștilor, militarilor, procurorilor! Când tu investighezi dosare de corupție și ai un salariu mizer, tentația pentru a lua mită este foarte mare! Însă dacă ai un salariu decent și ai luat mită, să le fie confiscate toate bunurile!
Update 10 aprilie 2022
Aproape în fiecare an, comuniști și socialiști sărbătoresc ziua muncii de 1 mai și ziua Victoriei a Uniunii sovietice asupra nazismului/ fascismului! Cei din Uniunea SOVIETICĂ și mai târziu Federația Rusă nu pomenește nimic de ajutorul americanilor precum Lend-Lease însă postarea este despre interzicerea lentei gindacilor de Colorado și simbolurile fasciste folosite de ruși în Ucraina!
Nu întâmplător cei de la PAS au întreprins astfel de acțiuni, în ajunul sărbătorilor pe care le comemorează socialiști și comuniști din Moldova! Pentru a crea tensiuni, proteste care să escaladeze într-un conflict etnic și să le dea pretext rușilor de ai salva pe ruși de fasciști moldoveni/ români!! Chiar dacă acești fasciști sunt diversioniști ruși, iar șeful Maiei Sandu când lucra la Ministerul Economiei era chiar Dodon și Zinaida Greceanii! Eu am scris despre aceste lucruri și le voi repeta în continuare! Igor Dodon împreună cu alți socialiști și comuniști la care se vor adăuga și comunitatea rusă din Moldova vor merge/ organiza un marș pină la complexul memorial Eternitate! Ei fac asta de ani de zile și drumul pe care îl vor parcurge comuniști/ socialiști/ și vorbitorii de limbă rusă din Moldova le este cunoscut la toți! Cei care au interzis panglica/ lenta portocalie cu negru au știut exact cum vor reacționa pro-ruși din Moldova pentru a le da pretext lui Putin să invadeze Moldova! SIS-ul este o filială a FSB și toată această operație/ diversiune este organizată de agentura lor din PAS și din Blocul Socialiștilor și a comuniștilor! Rog ca refugiați ucraineni din Moldova și unioniști români să nu să se dea la provocarea organizată de către FSB/ GRU/ SVR!
Reacția tuturor în aceste evenimente este calculată!
I ruined their Russian plans to invade Moldova, and I will send the plans of the Russians to invade Moldova in English to over 600 embassies and 600 diplomats from the European Union! now the Russians have the following solutions: either invade Moldova and the whole network of Russian spies from Moldova, Romania and Poland will be arrested! or give up their plan to invade Moldova and look for alternative ways to invade Moldova !!!
the problem is that the Russians will not have a better plan to attack Moldova and the actions to invade Moldova have already started, if the Russians make a new plan to attack Moldova, I will realize this plan and try to destroy any plan of attack! and in order not to destroy the plans of the Russians in the future, the Russians through the fsb branch in Moldova and Romania will try to lock me up in a prison, to kill me, to lock me up in a psychiatric hospital! usually when their plan is destroyed, the Russian spies try to make fun of me, to declare that plans are my fantasies, or even to praise me but at the first opportunity they will attack me again! This is how Russian spies work in Moldova and around the world! the Russians paid tens of millions of dollars to Moldovans, Romanians, Poles, Canadians, Americans, Germans because I am one of the best analysts on the ex-Soviet space in the world!
I wrote about the fact that the Russians will take Crimea in February 2014, I ruined the Russians’ plans to attack Moldova in January 2016, about the fact that DNR and LNR will gain independence and that they will attack Ukraine, I wrote in 2015!
Update 16 aprilie 2022
Am fost blocat pe Facebook pentru 48 de ore și am primit încă o restricție și abia acum am posibilitatea să public pe Facebook! Sunt înregistrat pe mai multe rețele sociale însă spre regret, Facebook-ul este cel mai util canal pentru ca informația ta să ajungă la mai multă lume! Ceea ce se întâmplă în Ucraina este foarte important însă Moldova se află tot în pericol de a fi invadată și de aceea vă rog din nou să citiți acest articol integral și informații despre Ucraina nu voi publica pentru ca profilul meu de Facebook să nu fie blocat și să existe un canal de comunicare pentru cetățenii Moldoveni ! Am avut iar dreptate când am scris că diversioniști pregătesc ca să le dea pretext lui Putin ca să atace Moldova! Blocul comunist cu cei socialiști au început să informeze lumea prin proteste mai mici, pe rețelele sociale despre faptul că a fost interzisă panglica portocalie cu negru! Reacția BCS era previzibilă și chiar dacă au știut care vor fi reacția rușilor din Moldova, cei de la PAS au mers la acest lucru! Zarurile au fost aruncate și de noi nu mai depinde nimic! Se dorește intrarea Moldovei în război, și ca să nu-i dea nici o șansă de apărare! Această invazie se putea încă de anulat, încă nu era târziu însă după ziua de 14 aprilie îmi confirmă ipoteza că rușii nu au un plan mai bun de a provoca Moldova prin intermediul PAS pe de o parte și de cealaltă comuniștii și Socialiștii într-un război, iar eu aș zice mai degrabă într-o capitulare a Moldovei! Pentru că Moldova nu va opune nici o rezistență și se dorește donarea Moldovei de către diversioniști Moldovenii! Ei știu exact ce fac, presupun că au și o agendă pe care au primit-o de la ruși! Țară de trădători și de lași cu toate instituțiile lor de forță: SIS, MAI, Ministerul Apărării! Primul trădător de țară este Maia Sandu, al doilea pe listă este ministrul afacerilor externe și integrării europene, Popescu! Sunt mai mulți însă vina pentru dezastrul din Moldova o vor avea și parteneri externi care i-au susținut pe acești nemernici!!!!
Update 17 aprilie 2022
Timp de 11 ani eu am fost plecat din Moldova și în toți acești ani m-am întâlnit cu foarte multe persoane care aveau cetățenia altor state și de numeroase ori m-am întâlnit cu problema că persoanele care se declarau experții pe spațiul ex-sovietic nici măcar nu cunoșteau limba rusă. M-am întâlnit de deseori cu problema când le spuneam la așa numiți experți că vorbesc și limba rusă după ce le spuneam că sunt din Moldova. Dacă individul cu care discut nu își dă seama ca eu vorbesc rusa pentru că Moldova a fost ,, țară membru a Uniunei Sovietice” imediat îl clasez la o treaptă a idioților pentru că dacă ai fi fost expert pe spațiul ex-sovietic ai fi știut că majoritatea statelor ( cu excepția celor Baltice) vorbesc rusa! Faptul că vorbești rusă ești deja suspect în fața celor din vest mai ales a canadienilor și americanilor! Din punctul lor de vedere eu ar trebui să mă uit la posturile CNN sau BBC pentru ceea ce se întâmplă în Rusia și întrebarea logică la care apare și se blochează majoritatea americanilor și canadienilor: da ăștia de la CNN sau BBC de unde iau știri din Rusia? Dacă nu cunoști mintalitatea și cunoști doar rusa tot e o problemă gravă! Să fii expert pe spațiul ex-sovietic și să urmărești posturi de televiziune rusești este un lucru necesar iar persoanele care zic contrariul sunt niște tâmpiți care trebuie trimiși la plimbare chiar dacă e american, Canadian sau din altă țară democratică!
Foarte des îmi puneam întrebarea de ce românii nu ne-au apărat pe noi, basarabenii de Uniunea SOVIETICĂ în iunie 1940!? Răspunsul l-am găsit în biblioteca universitară Carol I când eram student și masterand în București și din discuțiile cu militari români și politicienii români! Despre asta am scris în articolul din limba engleză pe care puteți să îl găsiți mai jos! Însă cel mai mult căutam răspunsul la întrebarea cum de georgienii cu 3 milioane de oameni au încercat să opună rezistență în fața la 140 de milioane de oameni pe 8 august 2008 și care era considerată a doua armată a lumii iar românii nici măcar nu au tras un glonte pentru a apăra pe Basarabeni! Cum Finlandezi au încercat să opună rezistență în 1939 iar românii nici n-au încercat! Te uiți la Ucraineni cum luptă eroic în fața rușilor chiar dacă din start mulți din Europa/ SUA credeau că ucraineni nu vor rezista iar ruși credeau că în câteva zile cuceresc toată Ucraina! Te uiți acum la clasa politică din România și vezi foarte multe asemănări cu clasa politică din 1940 și îți dai seama că dacă România nu ar fi fost membru NATO ar fi avut aceeași soartă ca în 1940. E destul să te uiți la reacția românilor din diasporă la o eventuală mobilizare și vezi diferența dintre un ucrainean și român! Iar mesajul meu pentru românii de peste Prut pentru faptul că noi basarabenii vorbim o română proastă se datorează mai întâi lașității voastre din 1940! Înainte de a veni cu replici despre accentul moldovenesc, ortografie etc… ar trebui să vă bucurați că noi, basarabenii încă vorbim limba română! Pentru că prin groaza (deportările, foametea organizată, persecutați permanent) prin care au trecut basarabenii din 1940-1941 și din 1944-1991 este o minune că mai vorbim română! Lașii întotdeauna vor găsi o justificare însă sunt deacord cu militari români: că trebuia să-i apere pe Basarabeni în 1940! Faptul că vorbim rusa se datorează acestei lașității din 1940 și clasei politice din România (1989) și Moldovei (1991)!
Cred că nimeni nu își mai face iluzii că Mariupolul este pierdut! Toate mesajele că rușii încă nu atacă în partea de Est a Ucrainei din cauza timpului mi se par absurde! Imaginile video pe care sunt publicate pe rețelele sociale indică faptul că rușii încă aduc tehnică militară din din zona Belarusului care erau destinate pentru cucerirea Kievului! Mai există o porțiune din Mariupol în care soldații ucraineni rezistă însă nu vor avea altă soluție decât să se predea sau să moară eroic! Ucrainenii cer schimb de prizonieri: politicianul pro-rus ucrainean Viktor Medvedchuk care este plasat în arest cu soldații ucraineni din Mariupol! Acuma stau și mă gândesc: dacă aș fi în locul rușilor cum aș proceda? ( De obicei așa procedez de fiecare când fac o analiză despre ruși) dacă soldați ucraineni care au luptat/ luptă în Mariupol vor fi eliberați, ei vor lupta din nou împotriva rușilor, iar acești soldați sunt elita armatei ucrainene pe când Viktor Medvedchuk este un politician corupt și un cadavru politic și nu mai reprezintă nici un interes pentru Rusia! Acest politician corupt a fost totuși o persoană publică și autoritățile ucrainene va trebui să aibă un comportament adecvat față de acest politician și rușii înțeleg asta foarte bine! Că rușii nu mai sunt interesați de el și într-o bună zi ar avea remușcări de conștiință s-ar putea să ne trezim cu o moarte suspectă sau cu ani grei de pușcărie! Cucerirea completă a Mariupolui le va ridica moralul de luptă a rușilor și tot personalul de pe acest front va fi redirecționate spre alte fronturi de luptă!
Cel mai bun timp pentru că coloana rusească să avanseze este când plouă! Pentru că când plouă Bayraktar TB2 sunt inutile iar cel mai mare pericol pentru coloanele militare rusești reprezintă aceste drone! Trimiți soldați ruși pe jos să înainteze și îi pui în stânga și dreapta la o distanță de 50 -100 de metri să înainteze ( în funcție de ploaie și de vizibilitate) pentru a te asigura că nu stau ucraineni cu Javelin/ NLAW etc și înaintezi! Drumurile de la satele ucrainesti sunt bune pentru ca tehnica rusească să treacă și dacă ești tâmpit poți să o iei prin câmp ca să le faci cadou ucrainenilor! Noile tehnologii schimbă tactica de luptă! Ucrainenii cunosc foarte bine țara și știu unde să îi aștepte pe ruși! Parcurgerea prin câmp cu tancurile rusești demonstrează că sunt prade ușoare pentru ucraineni! Acum va câștiga acel care are posibilitatea să tragă de la distanțe mai mari iar ruși folosesc aviația, artileria și pe urmă înaintează!
Din ceea ce observ eu, că rușii folosesc dronele pentru a ,,investiga” zona și dacă ei observă ucraineni cu tehnică militară atunci ei folosesc artileria grea iar pentru zone mai îndepărtate folosesc rachete balistice! Și-au învățat greșala din primele zile/ săptămâni în care mergeau în coloană de zeci de km fără a avea măcar nici o protecție! Cu drone care investighează zona și cu artilerie care trage pină la 40 km – 50 km, Javelin și NLAW tot devin inutile! Din cauza dronelor și Javelin/NLAW rușii vor duce lupte de la distanță!
Update 18 aprilie 2022
Rușii învinuiesc pe cei de la PAS că sunt fasciști/ naziști, că au cetățenie română și critică acțiunile PAS – ului de interzicere lentei portocalie cu negru! Acțiunile rușilor erau previzibile pentru mine însă cine este de vină pentru toate aceste acțiuni și cine încearcă să atragă Moldova într-un război astfel încât să dispărem de pe harta lumii!!!
Cei de la PAS au știut exact care vor fi acțiunile rușilor și ce va urma și de aceea eu îi numesc pe cei de la PAS diversioniști ruși sau t#rfele lui Kozak pentru că îndeplinesc agenda rușilor! Rog pe toți să citească articolul și pe urmă să comenteze! Deschideți naibii ochii odată și încercați să înțelegeți ce se întâmplă!
Se încearcă crearea unui conflict etnic iar pentru asta, rușii își au oamenii lor în ambele tabere, atât în PAS cât și în Blocul Comuniștilor și Socialiștilor!
Maia Sandu le-a dat pretextul ideal pentru ruși ca să invadeze această țară! T#rfă rusească ce este ea și cu toată rețeaua lor de ruși!
Citiți ce am scris eu anterior și ce declară acest individ pentru posturile rusești de televiziune!
Vă rog să citiți articolul integral!  Acest deputat Odnostalco Vladimir din partea Blocului Comunist Socialist a susținut azi mai multe interviuri!
Update 19 aprilie 2022
În loc de armament, Maia Sandu le-a dat la armata Moldovei drapel de luptă! Gata, Moldoveni sunt în siguranță, ei pot să doarmă liniștit! Moldovenii o să iasă la luptă împotriva rușilor cu drapelul de luptă! În țara vecină este război, iar tu ca țară nu ai nici o protecție și încă le mai dai pretext rușilor ca să te atace pentru că le-ai interzis panglica portocalie cu negru! Nu a făcut nimic conducerea actuală a Moldovei pentru a asigura protecția acestui stat!
Nu am nici o legătură cu această organizație, însă deseori cei de la PAS în publicațiile lor îi citau sursele pe cei de la Rise! Din 2001 pină în 2009 la conducerea Moldovei a fost partidul comunist! Președintele, prim-ministrul și speakerul parlamentului erau membri ai partidului comunist! Maia Sandu a lucrat în Ministerul Economiei din 17 august 2005 pină pe 30 iunie 2006! Ghiciți unde a lucrat Igor Dodon și Zinaida Greceanii în aceași perioadă și în același minister și cine a fost șeful Maiei Sandu? Și de ce vă mirați că după ce Maia Sandu și-a pus ,, robul său” la Procuratura Generală , culiocarul și Zina Carabina încă nu sunt arestați?!?!
Fragment preluat din interviul cu vicepremiera Ucrainei, Irina Vereșciuk
emisiunea “Ora expertizei” , JurnalTV, editia din 18.04.2022
Și ucraineni au înțeles că Maia Sandu le dă ucrainenilor cu cuțitul pe la spate! Cuțite pe la spate au mai primit și Filat, Năstase ( tot PDA) și acuma o să primim toți cetățenii Republicii Moldovei cuțite pe la spate din partea Maiei Sandu! Din comunist liberal nu faci!
Președintele Maia Sandu a promulgat, astăzi, legea care interzice purtarea Panglicii ”Sfântul Gheorghe” !
Maia Sandu știe perfect la ce riscuri este Republica Moldova și totuși a promulgat această lege!
Dacă o dat ruși ,, prikaz” să le fie îndeplinite agenda, Maia Sandu îndeplinește!
Cum zic rușii acolo: приказ командира не обсуждается,а выполняется!!!!
Update 20 aprilie 2022
Dorin Recean a fost implicat într-un scandal că avea diplomă de master falsă și dacă intri pe siteul președenției la structura aparatului președintelui observi că acest individ are funcția de Consilier al Președintelui Republicii Moldova în domeniul apărării și securității naționale, secretar al Consiliului Suprem de Securitate. La toți apar CV-UL numai la Dorin Recean nu apare CV-UL ca nu cumva să mai fi absolvit iar vreo universitate pe la Piața Centrală sau Calea Basarabiei! Securitatea Republicii Moldova depinde de astfel de idioți care nu au studii și competențe în securitate și apărare!
Scriam anterior într-un articol ( citește mai jos) că Ștefan Ţîbuleac (numit fără concurs în funcția de șef al Serviciului Consiliului Suprem de Securitate), acel concurs a fost trucat de către administrația prezidențială! A fost organizat concursul iar acest Ţîbuleac nici măcar nu a participat la concurs și a ieșit învingător! Verișoarele lui Maia Sandu ambele au fost angajate: una la parlament și alta la guvern!
Toată securitatea Moldovei depinde de niște idioți care nu au studiile și competențele necesare! Am studiat și CV-UL ministrului Apărării al Moldovei și are un CV foarte bun, e un bun militar însă fără susținere politică! Presupun că Ministrul Apărări nu are cu cine discuta la președinție, parlament sau cu prim-ministrul Moldovei! ( Individa asta pe timp de pace îndrugă prostii și toți cetățenii Republicii Moldovei știu cine este Gavrilita )
Update 23 aprilie 2022
Maia Sandu le-a dat pretext la ruși ca să invadeze Moldova!!!!
Ministerul rus al Apărării și-a trasat sarcinile celei de-a doua etape a așa-zisei operațiuni speciale din Ucraina. Una dintre sarcini este stabilirea controlului deplin asupra Donbasului și a Ucrainei de Sud, ceea ce va permite crearea unui coridor terestru către Crimeea și o altă ieșire către Transnistria, a declarat generalul-maior Rustam Minekaev!!
Oficialul rus spune că Moscova și-a stabilit drept prioritate și crearea unui coridor spre regiunea transnistreană.
„Controlul asupra Sudului Ucrainei este o altă cale de ieșire către Transnistria, unde există și acțiuni de reprimare a populației de limbă rusă. Se pare că acum suntem în război cu întreaga lume, așa cum a fost în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Întreaga lume a fost împotriva noastră. Și acum același lucru, nu le-a plăcut niciodată Rusia”, a adăugat el
Cred că acum nimeni nu se mai îndoiește că avem agenți de influență ai Federației Ruse în Președenție, Parlament și Guvernul Republicii Moldova!! Agenții ăștia de influență ai Federației Ruse încă încearcă să mai prostească cetățenii Republicii Moldovei!!! Pe 10 aprilie 2022 am trimis peste 1200 de emailuri la ambasadori, oficiali străini, deputați în Parlamentul european despre faptul că Moldova va fi următoarea țară care va fi atacată de ruși! O reacție normală ar fi fost dacă oficialii care au susținut/ susțin această conducere ai Moldovei să fie demiși pentru fapte de corupție/ spionaj/ incompetență pentru că lucrurile erau evidente!!! Se cunoaște adevărul însă se continuă mușamalizarea faptelor de corupție!!!
All Poles (all without exception – politicians, people from the Polish government, intelligence, activists, etc.) who have collaborated with Romanians / Moldovans (all without exception – politicians, people from the Romanian / Moldovan government, intelligence, activists, etc.) in my file will ( in the summer and autumn of 2017 and which continues to collaborate until now) be arrested for espionage in favor of Russia and for corruption!
Update/ 24 aprilie 2022
Când am scris articolul pe 14 februarie ,, De ce are Moldova nevoie de o mobilizare generală” Nu întâmplător am cerut ca guvernul Moldovei să fie înlocuit cu militari moldoveni care au participat în misiunile NATO din IRAK/ Afganistan. Doar acești militari ar fi fost în stare să apere integritatea Republicii Moldova!!! actualul guvern e plin de proști, corupți și trădători de țară la fel cum e în președinția și în parlamentul Moldovei însă soluția care trebuia luată era: demisia în corpore a guvernului și consilierilor Maiei Sandu și înlocuirea lor cu militari! Parlamentul și președintele este ales de popor însă acțiunile lor în special a Maiei Sandu trebuiau îngrădite pentru că exista suficiente suspiciuni rezonabile că este agent de influență a Rusiei însă organizarea de alegeri anticipate ar fi fost un lucru dăunător! serviciul de informații și securitate ( special scriu cu litere mici pentru că sunt tâmpiți, lași, corupți și eu îi consider filiala FSB în Republica Moldova) se pricep numai la contrabanda cu țigări, contrabanda cu regimul separatist din Transnistria, la distrugerea tuturor moldovenilor care doresc ca Moldova să fie membru UE și își promovează agentura rusească în toate structurile care au vreo conexiune cu UE, SUA, Japonia Coreea de Sud și dacă apare vreun moldovean care dorește să integreze Moldova în UE și nu este controlat de agentura rusească imediat își aruncă toate forțele pe care au ca să îl distrugă pe acest cetățean al Moldovei! Indiferent că o fac prin activiști acoperiți ( așa numită societate civilă) sau prin reprezentanți ai guvernului!!! SIS-UL era obligat să intervină pentru a contracara orice pericol care amenință securitatea Moldovei însă nu au făcut nimic! Armata Moldovei era obligată să ceară ajutor ( echipament militar/ financiar) pentru a apăra integritatea Moldovei însă nu au făcut! Postam publicări pe o grupă a armatei naționale că Republica Moldova va fi atacată de ruși și toți strigau că nu ne va ataca nimeni și am fost șters de pe grup! Acuma vorbesc toți ceea ce eu am inceput să scriu de pe 14 februarie! Nici după declarațiile generalului rus că vor să își facă coridor spre Transnistria autoritățile moldovene nu întreprind nimic! Țară de lași cu toate structurile lor de forță! Procuratura, SIS-ul au toate instrumentele pentru a face curățenie în guvern, președenției însă nu o fac! Pentru că SIS-ul este filiala FSB din Moldova! Directorul SIS-ului este un cretin fără viziune, tâmpit și dispus să servească oricărui regim indiferent că e Dodon sau Maia Sandu! Numai ,,stukach” în această instituție care se pricep foarte bine la ,,podstava”! Pe timpul lui Plahotniuc această instituție au fost aduși oameni exact ca Plahotniuc: proxeneți, violatori, tot felul de nemernici care se folosesc de insigna instituției doar pentru a-și obține scopurile!!!
Update / 25 aprilie 2022
Azi seara sediul așa-zisului minister al securității din Tiraspol a fost lovit cu câteva grenade trase din lansator.
Eu am scris deja despre Transnistria și ce vor face rușii și chiar nu vreau să mă repet!
Update / 26 aprilie 2022
❗️ Consiliul Suprem de Securitate se va întruni începând cu ora 13.00, la Președinție. După ședință, la ora 15.00, Președinta Maia Sandu va susține un briefing de presă.
Da uitați vă la Componența CSS!! Doar ministrul Apărării are cunoștințe în domeniu, restul sunt niște amatori, amărâți în domeniul de securitate și apărare!!
Maia Sandu – Președinte
Președinte al Republicii Moldova, Comandant Suprem al Forțelor Armate
Dorin Recean – Secretar
Consilierul Preşedintelui Republicii Moldova în domeniul apărării şi securităţii naţionale
Componența CSS
MEMBRI DIN OFICIU:
Igor Grosu
Președintele Parlamentului
Natalia Gavrilița
Prim-ministrul
Lilian Carp
Președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului
Anatolie Nosatîi
Ministrul apărării
Ana Revenco
Ministrul afacerilor interne
Alexandr Esaulenco
Directorul Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova
Dumitru Robu
Procurorul General interimar
Octavian Armașu
Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei
MEMBRI NUMIȚI:
Oleg Serebrian
Viceprim-ministru pentru reintegrare
Andrei Spînu
Viceprim-ministru, ministru al infrastructurii și dezvoltării regionale
Nicolae Popescu
Viceprim-ministru, ministru al afacerilor externe și integrării europene
Sergiu Litvinenco
Ministrul justiției
Sergiu Gaibu
Ministrul economiei
Ala Nemerenco
Ministrul sănătății
Olesea Stamate
Președintele Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului
Cristina Gherasimov
Secretarul general al Aparatului Preşedintelui Republicii Moldova
Veaceslav Negruța
Consilierul Preşedintelui Republicii Moldova în domeniul economic
Vladimir Munteanu
Prim-viceguvernatorul Băncii Naționale a Moldovei
Tatiana Răducanu
Judecător în demisie, președintele Consiliului de administrare al Asociației Obștești „Centrul de Resurse Juridice”
Iulian Groza
Director executiv al Institutului pentru Politici și Reforme Europene
Cât de absurzi sunt cei de la guvernare RM: război civil în interiorul Transnistriei sau conflict între grupuri de interes!
Idioți la kg sau cumpărații angro pe acești nemernici din CSS. Doar soldați ucraineni poate să ne scape de ruși pentru că acești nemernici vor să le dea rușilor Moldova și pe urmă să fugă prin UE și să facă declarații de acolo că cât de mult ei sunt împotriva rușilor și că i-au încălcat neutralitatea Moldovei!!!!
Update 29 aprilie 2022
Eu nu cred că rușii vor să schimbe acest guvern al Moldovei!!! Ei au nevoie de astfel de incompetenți la conducerea Moldovei!!! Ce face acest guvern pe timp de pace nu ar putea face nici rușii pe timp de război!!! Ce au făcut pină acum le-au convenit perfect rușilor!!!
Pentru cei care au citit articolul meu repet:Rușii nu își doresc ca să schimbe guvernul prin protest! Pro-ruși vor să creeze tensiuni astfel încât să le dea pretext la ruși ca să invadeze Moldova!!!! Maia Sandu împreună cu PAS le-a creat oportunitatea pentru Socialiștii/ comuniști ca să fie arestați/ bătuți de forțele de ordine din Moldova ca să le dea pretext pentru Rusia să invadeze Moldova!!
Toate aceste acțiuni ( explozii) care au avut loc în Transnistria nu sunt altceva decât pregătirea terenului pentru război! Am scris anterior că atât timp cât rușii nu vor avea coridor pină în Transnistria, regimul separatist vor fi foarte cuminți însă din moment ce rușii vor avea coridor pina în Transnistria, ei vor cere alipirea la Federația Rusă sau independența!
Rușii exact asta își doresc ce zice Maia Sandu: ca cei care vor purta lenta portocalie cu negru să fie sancționați/ arestați/ amendați de către autoritățile moldovene!!! Maia Sandu joacă cartea rușilor! Rușii nu au nevoie ca să dea jos acest guvern de tâmpiți!
Update 30 aprilie 2022
Eu am mai scris în acest articol că am făcut numeroase analize care s-au confirmat mai târziu precum că rușii vor lua Crimeea sau că rușii le vor declara independența Republicilor separatiste din Ucraina Declarațiile lui Gordon și lui Arestovici despre Transnistria mi se par declarații nechibzuite!
Principalul vinovat în această invazie în Ucraina este Rusia iar pe urmă responsabilitatea o poartă și politicienii ucraineni pentru că au adus în așa stare situația din Ucraina!! Analizele și declarațiile ucrainesti continuă să fie nechibzuite/ necontrolate și fără nici o valoare!
Trebuie să fii al naibii de tâmpit ca să declari că putem să ocupăm Transnistria în câteva clipe sau să declari că românii sau NATO au planuri de atac al Transnistriei! Gordon și Arestovici ar trebui să facă ciocul mic și să nu mai vină cu astfel de declarații!!
Atacarea Transnistriei ar însemna că Ucraina devine invadator și ucraineni repetă greșelile rușilor care considerau că ar putea ocupa Ucraina în câteva zile așa și ucraineni declară că ar putea ocupa Transnistria în câteva clipe!!
Una este când îți aperi țara însă cu totul e diferit când ataci chiar și o regiune separatistă! Așa cum se apară ucraineni pe teritoriul lor așa se vor apăra și regiunea separatistă RMN!
Sunt ucraineni gata să distrugă clădiri precum școli, grădinițe, spitale sau orașe și sate întregi din regiunea separatistă din Transnistria? Sunt gata ucraineni să ucidă civili? Chiar dacă au și cetățenia rusă?
Dragi ucraineni! Dacă puteți să ocupați Transnistria în câteva clipe de ce nu eliberați atunci Mariupolul? Pentru că soldații voștri au avut nevoie de ajutorul vostru și încercați să căutați metode de a elibera zone ocupate de ruși și să nu vă ocupați cu declarații/ analize nechibzuite!
Update 1 mai 2022
Prima întrebare cui îi convine să comită astfel de falsuri? Care a fost scopul acestor falsuri? Pentru că din start era clar că nu vor avea niciun efect!!! Și dacă chiar va fi nevoie de astfel de recrutare a tinerilor cum va reacționa societatea? Nu există niciun un plan de apărare a Moldovei și asta e clar! Că nu se va face mobilizare sau că va fi prea târziu despre asta tot am scris!
Eu nu cred că americanii vor interveni pe teritoriul Republicii Moldova pentru a lupta cu rușii la fel cum americanii nu au intervenit în Georgia sau Ucraina! Românii nu se vor băga singuri în Moldova împotriva rușilor! Românii se vor implica dacă vor fi susținuți de aliați! Sunt mulți polonezi care chiar din serviciul de contraspionaj care prestează servicii pentru ruși și dacă se vor implica doar în acțiuni simbolice și fără efecte dăunătoare pentru Rusia!!!
Impresia mea este că cei care crează astfel de falsuri tot și ei le combat! Unii crează problema și tot ei o rezolvă! Atunci când nu ai de lucru sau lucrul tău este să creezi tensiune, diversiune sau de a distrage atenția de la problemele reale sau să duci în eroare!
Armata Moldovei nu este pregătită să facă față vreunui atac din exterior și nici chiar din Transnistria! Tiraspolul controlează Chișinăul și asta le este clar pentru toți! Uzina Metalurgică de la Râbnița continuă să finanțeze regimul separatist și să corupă organele de forță și conducerea Moldovei!!!
Update 5 mai 2022
Foarte mulți cetățeni ai Republicii Moldova pleacă din țară din cauza tensiunilor din Transnistria și din frică că se va începe un război în Moldova! Lipsă de încredere în autoritățile moldovene, lipsa de încredere în armata Moldovei face că moldovenii să plece masiv din Moldova!!!
Eu am fost printre primii din Moldova în care am scris pe 14 februarie că avem nevoie de o mobilizare generală! Vă reamintesc că războiul dintre Rusia și Ucraina a început pe 24 februarie!
Update 6 mai 2022
I will never return to Romania or Poland until all Poles (all without exception – politicians, people from the Polish government, intelligence, activists, etc.) who have collaborated with Romanians / Moldovans (all without exception – politicians, people from the Romanian / Moldovan government, intelligence, activists, etc.) in my file will ( in the summer and autumn of 2017 and which continues to collaborate until now) be arrested for espionage in favor of Russia and for corruption!
F##k you #Poland, F##k you #Romania
Update  9 mai 2022
Conform unor site-uri, azi ar fi participat: ,,Peste 25 de mii de locuitori ai Republicii Moldova ( pro-ruși) au participat la Marșul Victoriei și al „Regimentului Nemuritor” și asta doar în Chișinău! Astfel de acțiuni au avut loc la Bălți și în sudul Moldovei!
Au avut loc bătăi între unele persoane din cauza acestui marș însă din cauza că majoritatea cetățenilor au fost informați preventiv despre provocările rușilor, unioniștii români și refugiații ucraineni nu au răspuns la provocările rușilor! Mă bucur că am reușit să previn despre provocările rușilor înainte că Facebook să îmi blocheze profilul și pagina de peste 50 de mii și postarea în unele grupe cu zeci de mii de persoane! Toate strategiile rușilor sunt deja cunoscute! Nu ne mai uimiți cu nimic!! https://plopandrei.com/update-de-ce-are-moldova-de-o-mobilizare-generala-si-de-o-armata-profesionista
interzicerea lentei portocalie cu negru și-a făcut efectul și asta datorită conducerii Moldovei: Kremlinul să folosească pentru propagandă și să declare că noi basarabenii suntem fasciști și că rușii de aici trebuie salvați de acești fasciști din guvernul/ parlamentul/ președenția Moldovei!Acum pro-ruși din Moldova care au purtat azi lenta portocalie cu negru vor primi amenzi din partea poliției se vor plânge iar la televiziunile pro-rusesti că sunt persecutați în Moldova!

Update  11 mai 2022

Chiar dacă sunt unul din cei mai buni analiști pe spațiul ex-sovietic eu voi deveni din nou diasporă și voi lucra într-un domeniu care nu este pe profesia mea! Rog ca târfele securiste și ong-iste ( din Moldova și România) să nu mă mai urmărească din nou peste hotare pentru că voi lucra într-un domeniu care nu va avea nici o legătură cu activitatea voastră!
Târfele securiste și ong-iste din Moldova să nu caute iar pretext ca să mă urmărească și să ziceți din nou: că vreau să salvez pe cineva, că vreau să investighez pe cineva, că sunt infiltrat, că lupt cu mafia, cu rușii că vreau să provoc sau să găsiți tot felul de pretexte pentru a-mi distruge viața pentru că de asta sunteți plătiți de ruși!!!
Dacă voi vreți să luptați cu rușii ducețiva în Ucraina și luptați cu rușii acolo pentru că aveți donații/ granturi/ salarii de la americani/ UE și e timpul să le demonstrați lor și în fapte nu numai prin cuvinte sau să vă duceți în țări unde aveți deja protecție!
Rușii v-au ordonat ca să mă distrugeți pe mine și înțeleg că vă convine să fiu dușmanul de moarte pentru ca să primiți granturi din vest! Rușii sunt geniali în Moldova: moldoveni fac politica Kremlinului cu banii UE/ SUA!
Eu voi deveni din nou diasporă și voi informa din nou toate ambasadele, diplomați europeni că eu nu am lucrat și nu lucrez pentru vreo instituție din Moldova sau România și nu sunt membru a niciunei organizații
În 2009 comuniștii mi-au deschis dosar penal din cauza că am participat la revoluția anticomunistă și mai târziu din cauza acestui dosar eu am cerut protecție în 5 state membre NATO și toate mi-au refuzat!
Mai mult, polonezii și românii au luat mită de la FSB ( dacă mi-ați fi spus asta acum 11 ani nici eu nu aș fi crezut) și ei ( polonezi cu românii)continuă să colaboreze cu FSB iar canadieni din cauza dosarului care mi-au deschis comuniști m-au închis pentru 10 zile și m-au ținut 3 ani sub control judiciar!!!
Eu voi traduce acest text în engleză și voi publica site, și vă informez din nou: că nici o persoană nu are dreptul să vorbească în numele meu! Nu are acordul meu de a mă înregistra sau filma! Cei care vorbesc în numele meu sau zic că au acordul meu de a filma sau înregistra rog să îi considerați spioni ruși!
Întrebarea este:Dacă Moldova va fi atacată și eu voi fi peste hotare, mă voi întoarce sau nu!? Răspunsul meu este unul foarte sigur: eu nu mă voi întoarce pentru că eu nu vreau să răspund pentru greșelile politicienilor corupți și proști din Moldova
Să se ducă la război împotriva rușilor, moldovenii care au luat ,,bursă” de la americani și europeni!
Eu am luptat odată pentru niște valori pe care americanii și europeni însăși nu cred în ele! După ce vor fi arestați polonezii, românii, moldovenii care au luat mită de la ruși abia atunci va fi restabilita încrederea!
Hei, târfele securiste și ong-iste! Stați acasă și furați din bugetul Republicii Moldovei pentru că aveți toată puterea în Moldova!!
Faceți concursuri trucate și angajitiva rudele, verișoarele, amantele în funcții publice! Luați mită în continuare de la firme care vor câștiga concursurile voastre pentru proiecte și tot ei vor face și donații la partidul vostru!!!
Toată Moldova știe cum funcționează schemele și pe urmă să nu ne chemați la luptă să vă apărăm casele voastre luxoase pentru că știm că veți pleca imediat cu mașinile voastre luxoase!
Dacă aș fi avut 18-22 de ani acuma probabil că aș fi fost în Ucraina acuma și aș fi luptat împotriva rușilor însă experiența acumulată în ultimii ani mă face să ajung la concluzia că trebuie să lupte cu rușii cei care primesc burse de la americani și europeni!!!
Faceți în continuare contrabandă cu țigări în România, contrabandă cu cei din Transnistria! Aveți de câștigat bani din toate părțile! Aveți protecția structurilor de forță! Cei din UE/ SUA închid ochii la ceea ce faceți voi! Rușii tot vă ajută!
Update 14 mai 2022
I already speak #Romanian#Russian#Polish#French#English and now I have started to learn #Italian and #German! I downloaded the video from youtube and I’m learning now! in 2010 I learned 5 months of German and Italian it seems easy to me!
Update 15 mai 2022
plopandrew Toți se puneau întrebarea că rușii nu au cum să ajungă în Transnistria din cauza că ucraineni au s300/ Stinger care protejează de orice intrare a rușilor pe teritoriul Transnistriei! Soldații ruși au intrat în Transnistria de pe aeroportul internațional Chișinău ca civili și sau dus în Transnistria! Pină în prezent se estimează că au ajuns pină la 3000 de soldați ruși în Transnistria!
Din cauza asta, autoritățile moldovene nu s-au alăturat sancțiunilor comunității internaționale pentru ca să le permită rușilor să ajungă în Moldova prin aeroportul internațional Chișinău! 3000 de soldați ruși cuceresc Moldova în 24 de ore!
Săi mulțumiți lui Maia Sandu, Popescu și alte javre pentru pierderea statalității și independenței Moldovei!
Faptul că rușii pot să ajungă în Moldova mi se pare deja plauzibil faptul că rușii ar ajunge în Transnistria prin Aeroportul International Chișinău! Cei din serviciile speciale rusești sunt pregătiți pentru astfel de scenarii! Că doar rușii nu sunt tâmpiți să trimită în grupuri câte 5 persoane ca să circule prin Chișinău!
Evident că nu vii cu arme și cu forme militare prin aeroport, în Transnistria este destul armament! Și nu se duc toți prin aceeași rută! Cred că rutele sunt divizate și intră prin mai multe,, puncte de control”!Luând în considerare contrabanda pe care o fac autoritățile din Moldova cu separatiști din Transnistria eu nu exclud ca ruși să ajungă în Transnistria chiar prin aceste puncte de control!
Trebuie de interzis tuturor rușilor să ajungă în Moldova! Doar să existe o posibilitate ca să plece din Moldova!
Eu nu exclud că acești ruși să stea chiar în zona de nord și de sud al Moldovei pentru a se informa ( cu toate că eu sunt convins că ei știu aproape totul în Moldova) și să creeze diversiune în ziua x sau y
Nu poți să ceri celor de la SIS să lupte cu rușii când ei sunt principalii contrabandiști cu regimul de la Tiraspol! Eu îi mai numesc filiala FSB din Moldova!

Update 16 mai 2022

I don’t learn #Italian because I like #Italy or #German because I like #Germany#Switzerland is the country where I want to live! Italian and German are the national languages ​​in Switzerland, and the #French language I already speak is also the national language!

Update 17 mai 2022

Despre Mariupol am scris în acest articol și iar am avut dreptate! Moldovenii care prestează servicii pentru ruși în Moldova vor încerca să mă închidă în închisoare pentru ca să nu plec din Moldova și să fiu preluat de ruși și nimicit! Moldovenii vor face tot posibilul ca să mă distrugă și pentru asta îi ajută și pro-ruși din România! Pentru că ei doresc să fiu distrus ca să nu le mai distrug planurile rușilor și din cauza asta românii ( care lucrează pentru ruși) nu îmi dau certificatul de naștere românesc! Sunt cetățean al României din 2013 și românii ( care prestează servicii pentru ruși fac tot posibilul ca să mă distrugă) mă denigrează, mă umilesc, inventează/trimit tot felul de porcării, mizerii despre mine pentru ca să nu-i stric planurile rușilor! Mă urmăresc peste tot unde mă duc și dacă apare vreo oportunitate pentru mine, imediat fac tot posibilul ca să fiu nimicit! https://plopandrei.com/update-de-ce-are-moldova-de-o-mobilizare-generala-si-de-o-armata-profesionista
După ce ( moldoveni și românii care prestează servicii pentru ruși) au cheltuit zeci de milioane de dolari ca să mituiască oficiali din Polonia, Canada, SUA, Georgia ca să nu le distrug planurile rușilor și faptul că voi pleca pur și simplu îi enervează! Toată comunitatea internațională este informată și strategiile de denigrare mai funcționează doar în statele unde funcționarii publici și din inteligență au luat mită de la ruși prin intermediul moldovenilor și românilor! Pentru că ei sunt santajabibili și corupți și au ajuns să fie târfe rusești!
Eu nu exclud că românii/ moldoveni vor zice: că așa este planul, că noi am venit să-l ajutăm/ că noi vrem să vedem cine îl urmărește/ că eu lucrez sub acoperire/ trebuie să știți că nu există niciun plan și că aceste persoane au doar un singur scop: au fost plătiți de ruși ca să mă distrugă!

Eu în continuare voi informa comunitatea internațională despre strategiile rușilor și nu mă voi opri pină când toți mizerabili care au luat mită de la moldoveni/ români nu vor fi închiși! Mi-am învățat și eu lecția și înainte de a pleca într-o țară voi informa poliția, procuratura, clasa politică, serviciile de inteligență că eu nu am lucrat niciodată pentru vreo instituție din Moldova sau România, că nu sunt membru al vreunei organizații, că nimeni nu are dreptul de a mă înregistra, filma, de a vorbi în numele meu sau semnătura mea și orice persoană ( și când zic orice persoană mă refer la toți fără nici o excepție) care zice contrariul sau care mă va urmări, trebuie arestat imediat pentru spionaj în favoarea Rusiei!

Plop Andrei: Update/ Maia Sandu este AGENTUL de influență al Kremlinului?! De ce are Moldova de o mobilizare generală și de o armată profesionistă


Pentru că odată ce oficialii au luat mită, ei sunt santajabili și compromiși și vor face tot posibilul ca să scape de închisoare! De altfel de oameni are nevoie Putin, de persoane compromise și santajabili! Polonezii și canadieni care au colaborat ( au luat mită de la ruși prin intermediul moldovenilor/ românilor) sunt santajabili și compromiși și vor fi așa tot restul vieții!!!
Chiar dacă vor interveni polonezi, canadieni, americani, englezi, germani ca săi apere pe acești români/ moldoveni pe care eu îi învinuiesc de spionaj în favoarea Rusiei să știți că 100 % acest individ este mituit de către români/ moldoveni și unicul lucru ce îl interesează este ca să primească bani în continuare, restul ce zice sunt doar trucuri ieftine pentru a se salva de închisoare!
Informația că rușii vin în Transnistria prin Aeroportul International Chișinău este una veridică și se face cu ajutorul actualei puteri de la Chișinău și anume partidului de guvernământ PAS în frunte cu Maia Sandu!

Să zicem că eu vreau să plec în Elveția și fac o rezervare la avion și pină la plecare mea mai sunt o săptămână/ două ce vor întreprinde pro-ruși din Moldova și România! Vor ajunge înaintea mea și vor apela la relațiile lor din Elveția și dacă nu au relații vor apela la indivizi pe care ei iau corupt precum americanii sau italieni ca să le ia legătura cu serviciile de inteligență elvețiene și cu activiștii locali din Elveția!
Și. Vor începe să zică despre mine una din scenarii: că sunt spion rus/ turc/ că am lucrat pentru serviciile Române și că i-am trădat/ că sunt sub acoperire și urmăresc vreo mafie/ pe ruși/ pe Arabi/ că sunt suspectat pentru terorism/ că sunt gay/ că sunt extremist/ nazist – să știți că niciuna nu este adevărat!
Ei vor realiza mai multe lucruri odată: îi vor mitui pe elvețieni ca ei să devină persoane compromise și șantajați/ să îmi distrugă orice perspectivă de a progresa/ de a deveni credibil/ ca să nu fac analize despre Rusia și să le stric planurile și pentru asta românii/ moldoveni vor primi în continuare bani de la ruși!
Deasemenea vor încerca să cumpere casa sau săi mitueasca pe proprietarii casei unde voi închiria o cameră! Așa au făcut în Canada, Polonia și așa vor încerca să facă în continuare! Vor trimite și un activist sub acoperire care va încerca să îmi pună tot felul de întrebări provocatoare și desigur în acest moment să fiu filmat și înregistrat!
Când planurile lor nu mergeau: mă dădeau afară din apartament sau cameră ca să închiriez din nou o cameră și să aducă alt activist sub acoperire și evident că le vor zice elvețienilor că eu îl cunosc pe acel activist sub acoperire și că așa era planul!( Evident că mint)
Dacă voi incerca să mă angajez la firmă, vor încerca să cumpere firma! Și cel mai interesant este faptul că ei organizează întâlniri accidentale cu persoane pe care eu îi cunosc ca să se folosească de oportunitatea de ami pune întrebări provocatoare sau cum se fac în ultimul timp pentru a mă provoca la luptă și să fiu închis în închisoare!

O altă provocare ieftină: persoane pe care eu nu îi cunosc merg pe lîngă mine și se salută și mai fac un gest cu ochiul să mă uit jos la vreo hârtie. Mesajul meu pentru orice serviciu de inteligență: arestațil imediat! Acest gest este unul provocator ca să vă inducă în eroare! Să creeze iluzia că eu aș fi sub acoperire/ că sunt spion și astfel voi să fiți amăgiți ca niște copii de la grădiniță!
Mie mi-au fost blocate canale de YouTube care îmi aduceau profit de 300 de USD lunar sau pagini de Facebook ( una de 95 000 de like-uri și alta de 15000 de like-uri) care tot îmi aduceau un profit de între 350 și 400 de euro lunar! Știți de cine mi-au blocat aceste pagini? Exact! Românii și moldoveni care prestează servicii pentru ruși!

Update, 24 mai 2022

Ce am scris pină acuma în acest articol sa confirmat de altfel precum și faptul că sunt unul din cei mai bun analist din lume pe spațiul ex-sovietic! Datorită faptului că avem agenți de influență ai Rusiei în conducerea Moldovei se dorește donarea Moldovei fără luptă Rusiei! Autoritățile moldovene au făcut tot posibilul până acum să nu înarmeze Moldova chiar dacă partenerii din vest erau gata să le ofere autorităților Moldovei același ajutor pe care îl primește Kievul! Agenții de influență ai Kremlinului din Chișinău ajung în situația să accepte parțial ajutorul pe care îl propune cei din vest însă pentru a face față Rusiei nu este destul! De pe 14 februarie am scris că trebuie de schimbați cei de la conducerea Moldovei cu soldați moldoveni care au luptat în operațiuni militare NATO din Afganistan și Irak! Incompetența, corupția și suspiciunile de spionaj în favoarea Rusiei vor crea situația că într-un posibil război cu rușii, moldoveni vor ajunge în aceași situație ca soldați ucraineni din 2014 și anume că agenții din influență ai Kremlinului din Moldova vor trimite Moldovenii în capcanele rușilor sau vor cunoaște fiecare pas al militarilor Moldoveni! Suntem într-o situație dificilă pentru că într-un război cu ruși ai nevoie de serviciul de contraspionaj care să protejeze moldoveni de diversioniști ruși și de trădători moldoveni însă nu avem un astfel de serviciu de contraspionaj pentru că SIS-ul este implicat în scheme de contrabandă cu regimul separatist de la Tiraspol iar cei de la conducerea Moldovei sunt suspectați că ei înșiși ar fi diversioniști ruși! Trebuie să le mulțumim SUA pentru că trimit în Moldova de obicei cei mai tâmpiți și corupți americani care colaborează și primesc informații de la agentura lor de proxeneți, violatori, agenți dubli și cu ajutorul acestor dezinformări îi distrug pe moldovenii care sunt pro-UE și pro-NATO! Republica Moldova nu are nici o șansă în fața rușilor! Dacă serviciile de contraspionaj ai României, Poloniei, SUA sunt plini de incompetenți și corupți păi atunci la ce să te aștepți de la serviciul de contraspionaj al Moldovei! O altă temă despre care vreau să scriu este despre sistemul bancar din Moldova! Dacă aș fi în locul rușilor în cazul unui război cu Moldova eu aș închide gazul și energia electrică și dacă moldoveni ar dori să se conecteze la gaz sau energie electrică cu România aș bombarda imediat orice punct strategic ca moldoveni să fie lipsiți de lumină și gaz! Fără lumină, aproape tot transportul din Chișinău este blocat! Iar băncile vor fi nevoite să se închidă și cel mai probabil că nici bancomatele nu vor funcționa! Datorită și militarilor ruși care au ajuns în Transnistria prin Aeroportul International Chișinău și incompetența autoritățile moldovene, rușii vor ocupa Moldova în 24 de ore, maxim câteva zile! Propun ca autoritățile moldovene să exporte tot tezaurul Moldovei în România ( tot ce are Moldova precum rezervele valutare, bunuri în Banca Națională a Moldovei, monede din muzeele de pe teritoriul țării noastre să fie scoase din țară) România știe ce se întâmplă cu tezaurul dacă ajunge pe mâinile rușilor! Deasemenea recomand moldovenilor să își scoată o parte din banii pe care îi au în băncile Moldovei prin transfer în bănci din Europa/ SUA! Dacă Moldova va fi ocupată de ruși, tot sistemul bancar va fi preluat de ruși! Rusia trece printr-o criză economică și orice ajutor financiar este binevenit pentru ei și culmea va fi că îi vor da și resturi de mâncare moldovenilor tot din banii furați de la moldoveni! Evenimentele din Ucraina arată că rușii fur totul, inclusiv pun arma la cap ucrainenilor ca să le dea toate economiile lor! Sunt doar niște sfaturi pentru moldoveni! Soluția pentru sistemul bancar din Moldova ar fi crearea unui sistem bancar comun cu cel din România iar noi să trecem de la leul moldovenesc la cel românesc ( Ron)! Cardurile să fie eliberate de către băncile din România și chiar dacă rușii vor prelua controlul asupra băncilor din Moldova, toată valuta/ banii moldovenilor să fie în România astfel încât rușii nu vor mai avea acces la banii moldovenilor! Trăim vremuri foarte complicate și la situații dificile avem nevoie să luăm soluții dificile! Cel puțin o să dormiți mai liniștiți că banii voștri se află într-o țară sigură și nu veți pierde totul dacă rușii vor ocupa Moldova!!!

 

Update   28 mai 2022

Atitudinea Uniunei Europene față de refugiații ucraineni este foarte importantă acuma! Doar că exemplu: la un hotel din Bulgaria unde erau cazați refugiați ucraineni au fost dați afară! Să zicem că printre aceste femei au bărbați care luptă pe front în Ucraina și dacă soția a fost dată afară cu tot cu copii/ copil eu sunt sigur că își va anunța soțul! Întrebarea care va apărea pentru soldații ucraineni: eu/ noi luptăm pentru integritatea teritorială a Ucrainei și pentru ca Ucraina dorește să devină membru UE și NATO, noi ne riscăm viața pentru aceste valori iar ei, ( UE și NATO) nici măcar nu vor să ne susțină familiile noastre! Va scădea Dorința Ucrainenilor de a se integra în UE și NATO! Și eu pot să vă asigur că ceea ce vor face cei din UE față de refugiați ucraineni nu vor putea face rușii și anume: ca ucraineni să ajungă în situația să-i urască pe Europeni! Toți au văzut că ucraineni sunt unii din cei mai buni militari de pe planetă și dacă ucraineni vor trece de partea rușilor, data viitoare vor merge la atac împreună cu rușii! Credeți că este imposibil!!! Uită-te ce a făcut rușii cu cecenii și acuma ceceni luptă de partea rușilor! Dezamăgirea față de valorile UE a ucrainenilor va fi cea mai mare greșeală făcută de americani și europeni! Nu-i tratați pe ucraineni că pe niște …..! Ucrainenii sunt un popor foarte mîndru și o dată ce ucraineanul va pierde încrederea în voi, îl veți pierde pentru totdeauna! Da, sunt diferiți ucraineni însă faptul că sunt încăpățânați și mândri îi face special pe ucraineni și din cauza această ucraineni au mers la luptă împotriva rușilor! Eu știu ce înseamnă să fii refugiat și eu știu exact despre ce scriu acuma! Riscurile la care se expun ucraineni nu se vor expune niciodată vreun european! Dacă cei din UE/ SUAcred că dacă Ruși vor ocupa Ucraina și ei vor reveni din nou la confortul ( zona de confort) cu rușii să știți că ei greșesc! Următoarea țintă a rușilor este în această ordine Moldova/ Georgia/ Armenia/ Kazahstan/ Eu nu cred că se va opri la Ucraina sau Moldova! Eu mă pregătesc să devin diasporă pentru că vom fi nevoiți să plecăm poate chiar pentru totdeauna din Moldova! Eu am fost diasporă și știu ce înseamnă să rămâi fără bani în buzunar iar luând în calcul că se așteaptă inflație precum și lipsa locurilor de muncă sau a locurilor de muncă cu salarii mizere din cauza milioanelor de refugiați, cea mai bună soluție este ca să ai afacerea ta cu posibilitatea de a lucra la calculator în orice țară! Vorbesc deja 5 limbi și mai învăț încă două limbi străine! Pe 14 februarie eu am scris că avem nevoie de o mobilizare generală pentru că Moldova va fi următoarea țară care va fi atacată de ruși și abia în aprilie/ mai majoritatea experților au început să scrie că Moldova va fi atacată de ruși, eu am început să învăț limbi străine și pină când majoritatea moldovenilor care se află încă în țară vor înțelege că și ei trebuie să învețe o limbă străină, eu voi fi deja la nivel intermediar! Să te cerți cu autoritățile moldovene sau să le explici celor din UE/ SUA este inutil! Îți cauți de treburile și te gândești cei vei face dacă vei fi diasporă pentru perioadă de 5,10,15 ani! Că a venit timpul să te însori, să faci copii și să supraviețuiești timpurile grele care vor veni! Unii ucraineni vor alege să se întoarcă din UE și să trăiască în zone ocupate de ruși pentru că nici nu știi ce este mai grav! Să fii boschetar în UE sau să trăiești sub ocupație rusească! Cazarea în UE este foarte scumpă și dacă mai ai și copii la școală/ grădiniță va fi foarte dificil! Primele luni îți cheltuieli propriile rezerve de bani iar pe urmă se incepe problemele! Europenii au experții lor, diplomele europenilor au prioritate și cei cu studii superioare din Ucraina vor fi/ sunt nevoiți să lucreze la joburi nu tocmai pe profesie! Rușii nu vor pleca din zonele ocupate și nu se vor opri pină nu vor ocupa și Kievul poate și Lvov! Probabil că vor fi pace pentru perioade scurte însă rușii nu se vor opri! Este o chestiune de timp pină când rușii vor ajunge și în Chișinău cu armată rusă iar cei care zic că rușii nu mai resurse ca să lupte le fac niște favoruri imense rușilor! Moldova chiar dacă începe înarmarea acuma nu va rezista în fața rușilor și asta din cauza leadershipului moldovenesc, român, american, European! Persoane incompetene cu bișnițari americani, europeni iar de români nici nu mai zic pentru că ei trebuie să mai adaugi și lașitate, prostie și tendința pe care o au românii să pară că este șmecher și inteligent mai ales în fața moldovenilor și specificul românilor este că atunci când îi prinzi cu minciuna și cu prostie ei inventează o minciună ca să acopere pe prima minciună și fac o prostie și mai mare și pe urmă nu știe cum să iasă din rahatul pe care l-au creat!

Update 7 iunie 2022

Unde lucra Sergiu Litvinenco în perioada 2001-2009
Din CV-ul publicat pe pagina web a Parlamentului, aflăm că Sergiu Litvinenco și-a început activitatea de jurist-consultant și a crescut în carieră anume în perioada când PCRM se afla la putere și deținea controlul absolut în Republica Moldova. Astfel, Litvinenco a activat pentru comuniști în perioada Guvernului Tarlev 2 (februarie 2006 – martie 2008), dar și aproximativ un an de zile în perioada Guvernului Zinaida Greceanîi (martie-decembrie 2008), după care a fost promovat la Președinție.
În perioada 2006-2008, Litvinenco a lucrat împreună cu Maia Sandu, ultima fiind angajată pentru comuniști în calitate de ”consultant în diferite proiecte în domeniul bunei guvernări și reformei administrației publice”, după cum este indicat și în CV-ul actualului președinte al Republicii Moldova.
Din ianuarie 2009 până în luna mai 2009, inclusiv în perioada protestelor din aprilie 2009, Sergiu Litvinenco a activat în calitate de consultant principal în Serviciul Acte ale președintelui Vladimir Voronin, Direcția generală drept și relații publice, Președinția Republicii Moldova.
După căderea comuniștilor, Litvinenco a fost transferat la Cancelaria de Stat a Republicii Moldova, unde a activat până în 2013, reușind să lucreze cu Vlad Filat și Iurie Leancă, iar din aprilie până în iulie 2014 activează în subordinea Nataliei Gherman la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.
Unde lucra Natalia Gavriliță în perioada 2001-2009
Din CV-ul oficial aflăm că în perioada: 2007-2008, Gavriliță era la Ministerul Economiei și Comerțului, Chișinău, Moldova, unde deținea funcția de Șef al Departamentului pentru Politici și Dezvoltare Macroeconomică Programe. Șefii de la Minister erau aceiași V. Lazăr (ulterior PDM) și Igor Dodon (PSRM).
Gavriliță a fost ministrul de Finanțe în Guvernul Sandu, deși nu are studii economice sau în finanțe, ea fiind absolventa Facultății de Drept (USM).
Unde lucra Igor Grosu în perioada 2001-2009
În 2003, Grosu a exercitat funcția de coordonator de proiect la Ministerul Economiei. În decembrie 2003– iunie 2004, a fost manager de proiect la Ministerul Economiei, iar din 2004 până în 2008, a ocupat postul de șef al Secretariatului Consiliului pentru Participare din cadrul Ministerului Economiei.
Unde lucra Maia Sandu în perioada 2001-2009?
Cităm, pagina oficială a Președinției: „Din august 2005 până în iulie 2006, a fost director al Direcţiei generale politici macroeconomice şi programe de dezvoltare la Ministerul Economiei și Comerțului.” Premierul R. Moldova în acea perioadă era sluga lui Voronin – Vasea Tarlev. Ministrul Economiei (aprilie 2005 – septembrie 2006) – Valeriu Lazăr, ulterior ministru din partea PDM. În perioada mai 2005 – septembrie 2006, deci exact în perioada în care Maia Sandu eră șefă de direcție, viceministru era… Igor Dodon.
Update 9 iunie 2022
Duminica aceasta este hramul satului Porumbeni și să știți că toți locuitorii satului Porumbeni sunt foarte ospitalieri și de aceea vă invit Duminică la ora 11 la hram pentru că eu la ora 10 plec de acasă și dacă mă veți suna și nu am să răspund să știți că telefonul va avea bateria descărcată sau îl voi uita acasă :))))!
După cum v-ați dat seama cei din satul Porumbeni au și simțul umorului și cum se zice în fiecare glumă este și o parte de adevăr!!!!
Pentru cei care nu au înțeles a fost o glumă ca să nu fie interpretate în mai multe moduri!
Viața în diasporă te face zgârcit, ipocrit și începi să apreciezi banul cu adevărat pentru că ai muncit din greu spre deosebire de unii care sunt implicați în tot felul de scheme!!!
Este pur și simplu imoral să faci sărbători când în țara vecină este în război însă asta nu înseamnă că nu poți să faci nunți sau cumătrie!!!
Ne așteaptă o criză fără precedent care nu se aseamănă cu crizele precedente! Nici măcar cu marea criză din anii 30 din secolul trecut! Datorită tehnologiei suntem independenți de resurse energetice ( electricitate, benzină, gaz etc…) și tehnologiile militare sunt mai distrugătoare și nu are limite în a ataca în orice loc de pe glob!!!
Prețuri mari pentru gaz, benzină, electricitate va aduce la faliment sute chiar Mii de companii! Asta înseamnă mii sau zeci de mii de șomeri care va duce și la creșterea criminalității! În loc ca Moldoveni să înceapă să facă economii și să își prioriteze în ce direcții să se ducă banii, cheltuie bani pe lucruri inutile precum hramul sau vacanțe în țări exotice!!! Ce vor face Moldovenii? Vor pleca peste hotare și vor pleca și mai mulți!!! Iarna aceasta care o trecut au fost bocete mari pe Facebook din cauza sumei mari de pe chitanțele de gaz ce vor face la iarna care vine nici nu vreau să mă gândesc!!! Cei care locuiesc la casă pe pământ pot să facă focul însă cei care locuiesc la apartament se vor ,,încălzi cu gheață”. Din cauza falimentului prin care vor trece multe companii va avea de câștigat corporațiile! Vor cumpăra la preturi avantajoase pe toți care le mai făcea concurență! Dacă și vor exista corporații care vor avea probleme va interveni statul sub pretextul de a salva mii de joburi sau vor fi nevoiți să fie cumpărați de alți ,,tigri”. Stimați cetățeni ai Moldovei, învățați o limbă străină! Doar datorită curajului soldaților ucraineni rușii încă n-au ajuns la Prut și pentru asta trebuie să le mulțumim însă din punctul meu de vedere rușii au suficiente resurse ca să ajungă pină la Prut și din cauza unor țări ca Germania care face tot posibilul ca să nu trimită armament Ucrainei! Clasă politică de tâmpiți sunt și la București nu doar în Chișinău! Când în țara vecină este război și tui pui director la SIS un activist demonstrează tâmpenia conducerea Moldovei! Îl cunosc pe Alexandru Musteață de la conferință studențească interuniversitară NATO la care am participat în 2010! Era/ este un băiat inteligent însă în condițiile actuale trebuia selectat un militar pentru a pregăti Moldova de război cu rușii! Serviciul de contraspionaj al unei țări este foarte important în timpul unui război! Nu e timpul pentru experimente în Moldova pentru că nu ne permitem acest lucru! Sunt aproape sigur că Alexandru Musteață a fost pus în funcție pentru a îndeplini comenzi politice! Activiștii cu trucurile lor ieftine nu au nici o șansă în fața serviciilor de securitate rusești! Trebuia un director care a participat în operațiuni militare NATO și nu activist! Rușii se află la câțiva sute kilometri de noi și Moldoveni continuă să își distrugă țara! Majoritatea militarilor au un dispreț față de activiști sau de pidjak cum li se mai spune unora!
Din cauza unor incompetenți și a unor persoane care procedează intenționat de a distruge țara vor muri mii de oameni! Nici Zelensky nu a făcut armata și din cauza acestui individ care se consideră un Napoleon a ajuns în captivitate mii de soldați ucraineni în Mariupol și nici nu prea vrea să asculte de sfaturile generalilor ucraineni! Unicul merit al lui Zelensky este că nu a fugit din țară! Din cauza unor astfel de indivizi sunt trimiși pe front ucraineni fără armament împotriva tancurilor rusești! Pe timp de război ar trebui arestați pentru tot restul vieții ucrainenii care vând ajutoarele trimise pentru soldații de front! Corupție pe timp de război ar trebui sancționați la maximum!!!
Toate resursele statului Moldovenesc ar trebui redirecționate pentru mobilizarea generală a Moldovei! Ar trebui să se renunțe la proiecte precum drumuri și toți banii alocați pentru Ministerul Transporturilor să fie redirecționate pentru armată!
Așa cum am scris și anterior că vorbesc româna, rusă, poloneza, engleza și franceza , acum studiez italiana și germana! De ce? Pentru că conducerea Moldovei a hotărât să le dea Moldova fără luptă rușilor! Cine nu a înțeles să își scoată ochelarii! Depindem în totalitate de soldații ucraineni!
sursa timpul.md
Update 17 iunie 2022
Că să nu apară speculații: Doresc ca Moldova să fie membru al structurilor Euroatlantice !
Niciodată nu vom fi primiți în Uniunea Europeană când ai pe teritoriul tău trupe de ocupație ruse chiar dacă ele se numesc ,,pacificatoare”! Republica Moldova se va integra în UE numai dacă va renunța la teritorii pe care nu le controlează! Asta o înțeleg toți, atât cei din UE cât și cei din guvernarea Moldovei! Procesul de integrare este unul foarte lung și pină atunci o să ajungă rușii cu armata prin zona de sud a Ucrainei: inițial pe Nistru și pe urmă pe Prut! Lăsați entuziasmul deoparte! Mobilizarea generală a Moldovei trebuia să aibă loc pe 24 februarie și toată economia Moldovei trebuia să lucreze pentru apărarea Moldovei! Vom dispărea de pe harta lumii și cel mai probabil va fi o uniune vamală ( sau zonă economică) alături de Ucraina ( regiunile separatiste), Rusia, Belarus, Armenia, Azerbaidjan, Kazahstan, Georgia, Kyrgyzstan Tadjikistan, Uzbekistan! Credeți că ne va întreba cineva pe noi sau pe Georgienii unde vrem să fim? Germania nu vrea să ajute Ucraina, credeți că va ajuta pe Moldoveni? Hai să fim serioși!
Articol publicat 21 iulie 2018
Gheorghe te sustinem, suntem alaturi de tine!
Pentru toti studentii basarabeni care studiaza in Romania probabil ca le este cunoscut ca: daca te duci in orice piata din Bucuresti ai sa gasesti tigari de contrabanda din Moldova!
Iar persoanele care negociaza aceste tigari sunt persoane in majoritate de o etnie … sa nu fiu invinuit ca sunt rasist, am practicat in scoala dansurile populare si stiu sa dansez si dansuri tiganesti! (Majoritatea celor care practica populare stiu sa danseze si dansuri tiganesti)
Acesti persoane striga tigari, tigari, tigari .. chiar daca nu departe stau si jandarmeria!
Serviciile secrete românești de astăzi sunt de cel puțin 6 ori mai numeroase în comparație cu Securitatea lui Nicolae Ceaușescu.
În decembrie 1989, toate direcțiile Securității Statului, inclusiv cele de la Interne și Armată organizate în cele 6 direcții ale Securității, aveau un total de 14.500 de angajați.
Serviciile de informații SRI, SIE, STS și SPP au un total de 55.000 de angajați.
La care se mai adauga si celebra Doi si un Sfert sub diferitele ei forme cat si a servicilor celor din armata reiese ca toate serviciile din Romania au in numar de 85.000 de angajati! Am un respect pentru armata romana si vreau sa mentionez ca: armata romana au cei mai profesionisti si onesti angajati! Jos palaria in fata Armatei Romane!
De altfel este naiv ca sa credem ca institutiile statului roman nu cunosteau despre furtul miliardului de USD din Moldova, despre spalarea banilor mafiei rusesti/FSB prin bancile din Republica Moldova!
Ati vazut ca in vreun fel sa intervina autoritatile romane pentru a stopa aceste ilegalitati! Eu cel putin nu am vazut! Ca a avut de beneficiat in urma acestor furturi/spalari din bancile din RM! Nu stiu! Sau nu vreau sa stiu! E o intrebare foarte buna!
Cum de altfel este naiv sa credem ca autoritatile romane nu sunt implicate in contrabanda cu tigari!
Aceste servicii prind teroristi precum Omar Hayssam si il aduc inapoi in Romania si nu cunosc ceea ce se intampla in piata Obor?!?!?!?!?!?
Liniste inainte de furtuna?
Domnule Gheorghe ati mers intr-o zona foarte sensibila pentru grupurile mafiote de pe ambele maluri ale Prutului! La institutiile de forta din Romania trebuie sa adugam si pe cele ale Moldovei! Iar reactia lor nu va intarzia sa apara!
I-ati luat prin surprindere pe mafiotii de pe ambele maluri ale Prutului! 1) Si de aceea va urma o perioada de colectare a informatiilor despre D-Voastra!
Acuma sunt analizate toate personajele din anturajul D-Voastra! Prieteni, rude, colegi de scoala, studenti D-Voastra, colegi cu care ati lucrat sau persoane cu care ati intrat in contact!
Din toate aceste personaje se va gasi o persoana cu schelete in dulap! Iar cei din sistem nu va ezita sa le foloseasca!
Trebuie sa stiti ca cand o sa fiti atacat! O sa fiti atacat din toate partile!
– cea dea doua etapa este discreditarea!
Unul din colegi sau studenti si-ar putea aduce aminte ca ati dat spaga unor persoane! ( Chiar daca nu e adevarat)
Unul ar putea sa zica ca utlizati droguri/ati utlizat droguri! Sunt atatea variante si dispun de atatea resurse incat o sa va faca viata un cosmar! (Pedofil, Gay, terorist, sectant, violator, narcoman, comunist, corupt, paranoic, bolnav psihic, spion etc…)
Incetul cu incetul prietenii o sa se indeparteze de D-Voastra!
– O sa va distruga financiar!
Va incerca sa va limiteze in actiunile D-Voastra de a va gasi un job! De a detine resurse financiare Persoanle care vor incerca sa va angajeze deasemenea vor avea de suferit!
Si cea de ultima etapa! depinde in functie de starea in care o sa va aflati!
Daca vor reusi sa va ,, arda creierii” cu substante nocive vom avea o moarte suspecta! Daca veti fi in continuare lucid o sa ne trezim cu un dosar fabricat!
Un lucru este clar: ca vor incerca sa va reduca la tacere prin toate caile posibile!

Recomand să citiți lucrarea de master

Lucrarea a fost finalizată în 2015 și încă este actuală iar evenimentele din Ucraina demonstrează acest lucru!

Plop Andrei/ Lucrarea de master/ – Rolul mass-media în reflectarea conflictelor geopolitice. Studiu de caz: Mass-media în Federaţia Rusă/