SUA nu este de acord cu votul în sprijinul Moscovei în cadul APCE al deputatului PPDA Andrei Năstase și socialistul Vlad Batrîncea.

Ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan, cadrul emisiunii „În Profunzime” la ProTv a declarat Ceea ce pot să vă spun eu, e că Guvernul SUA a susținut propunerea ucrainenilor de a nu face nicio schimbare să zicem, să nu fie acceptată Rusia, în timp ce situația cu încercarea de anexare a Crimeei rămâne a fi o problemă, respectiv pot să vă spun că noi nu am fost satisfăcuți de rezultatele acestui vot”
Din delegația Parlamentului Republicii Moldova la APCE, în favoarea Rusiei au votat deputații Andrei Năstase și Vlad Batrîncea. Deputatul Mihail Popșoi, însă, a votat împotriva acestei decizii.
Rusia a fost admisă la „masa” APCE în noaptea de luni cu 118 voturi pentru, 62 împotrivă și 10 abțineri. La luarea acestei decizii au participat și trei deputați de la Chișinău Andrei Năstase și socialistul Vlad Batrîncea au votat ca Rusia să fie acceptată din nou în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.  Deputatul PAS Mihai Popșoi a votat împotrivă.




Garry Kasparov, mesaj pentru cei care au votat în favoarea Rusiei la APCE: Fuck you!


Garry Kasparov a scris pe Twitter:  „În numele societății civile ruse, forțată să trăiască în străinante, duce-ți-vă naibii. A-i face pe plac unui dictator și a răsplăti agresiunea doar va înrăutăți lucrurile, ca întotdeauna”, 



Consiliul Europei a restabilit dreptul de vot al Federației Ruse la Adunarea Parlamentară, după ce Moscova nu a mai putut vota în această structură din 2014, după ocuparea Crimeei.

Rusia a fost admisă la „masa” APCE în noaptea de luni cu 118 voturi pentru, 62 împotrivă și 10 abțineri. La luarea acestei decizii au participat și trei deputați de la Chișinău Andrei Năstase și socialistul Vlad Batrîncea au votat ca Rusia să fie acceptată din nou în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.  Deputatul PAS Mihai Popșoi a votat împotrivă.

Mihai Popșoi  a scris  pe Facebook.: „Am votat împotriva pentru a susține vecinii noștri ucraineni. Am fost rugat insistent de partenerii noștri de la Kiev să îi susțin în cadrul acestui exercițiu de vot. Despre ceilalți colegi, unii dintre care nici nu s-au prezentat, nu sunt în măsura sa comentez”,

Maria Ciobanu : ,,Vreţi adevărul, eu nu aş fi votat, dar când se întoarce domnul Andrei Năstase, întrebaţi-l pe dumnealui”,

 În comunicatul prim-ministrului, Maia Sandu scrie: „Eu răspund pentru votul colegului meu Mihai Popșoi. Cu domnul Năstase o să discutați dumneavoastră”,.

Împotriva revenirii Federației Ruse au votat – Ucraina, Polonia, Marea Britanie, Georgia, Lituania, Suedia, Letonia și Estonia. Un lucru care mi se pare straniu că nu găsesc în această listă scurtă și România!  De ce deputații românii nu a fost solidari cu vecinii ucraineni?! Cred că este o întrebare bună și pentru partenerii americani! Când rușii trec de ,,linia roșie,, în Marea Neagră apelăm la ajutorul americanilor însă când vine de vorba de acțiuni împotriva rușilor unii cedează foarte ușor! Să fie vorba de corupție sau de lașitate?!

Georgia și Ucraina au părăsit, ȋn semn de protest, sala.  Delegația ucraineană a spus că își suspendă lucrările la APCE în semn de protest față de anularea pedepsei aplicate Rusiei în 2014. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a exprimat „dezamăgirea”, spunând că pedepsirea Rusiei nu trebuia anulată câtă vreme Moscova nu respectă drepturile omului.

Eu nu înțeleg cum cei de la Platforma DA să facă jocul rușilor și mai au tupeul  să se declare pro-europeni!  Dacă cei de la Blocul ACUM își fac iluzii că vor putea să mintă pe polonezi, ucraineni, englezi, georgieni, suedezi și pe cei din Țările Baltice își fac iluzii! Pot să vă asigur că ei vor fi foarte reticenți în a vă susține proiectele voastre! Fiecare acțiune a celor din Blocul ACUM este analizată și când te uiți la toate acțiunile îți apare o imagine de ansamblu de parte cui voi sunte-ți!
Mesajul pentru Blocul ACUM: nu mai discreditați imaginea Uniunii Europene cu acțiuni în favoarea Rusiei!  Iar pentru cei care vor veni iar cu atacuri la persoană și cu acuzații nefondate că aș fi troll sau fac jocul unora le recomand să citească articolele de mai jos!

Subsemnatul, Plop Andrei vreau să îmi cer scuze de la ucraineni  și vreau să vă asigur că majoritatea moldovenilor suntem solidari alături de voi împotriva rușilor!

“Glory to Ukraine! Glory to the Heroes!”






Să începem mai întâi de toate cu niște precizări despre plecarea lui Plahotniuc din Moldova!

Andrei Nastase a declarat că: ,,Plahotniuc a părăsit Republica Moldova pe data de 14 iunie, cu un automobil de marcă Mercedes, prin Transnistria, a ajuns în Ucraina, în unul dintre orașele din Ucraina, a luat un avion, până într-un alt oraș din Ucraina, iar de acolo a plecat la Londra” deasemenea Andrei Nastase în cadrul unui interviu pentru DW  a declarat : Da, am discutat cu domnul Kozak despre dosarele lui Plahotniuc. El mi-a confirmat că este dat în urmărire federală și va fi dat și în urmărire internațională , deoarece are un dosar penal deschis pe numele lui la Moscova. 

Igor Dodon a declarat  că deţine informaţia precum că liderul PDM, Vlad Plahotniuc, şi preşedintele Partidului Şor, Ilan Şor, au părăsit împreună Republica Moldova, prin Transnistria, înainte ca democraţii să anunţe că se retrag de la guvernare. În convorbirea cu liderul PDM, Vlad Plahotniuc, Igor Dodon  confirmă că a primit, lunar, din Rusia, de la 600-700 de mii de dolari, până la un milion de dolari, dar că de la 1 aprilie finanțarea a fost oprită.

Conflictul dintre Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc după cum susțin cei de la PDM ar fi apărut din cauza că socialiștii doreau  federalizarea Republicii Moldova. În Primul mesaj al lui Vlad Plahotniuc după ce a părăsit Republica Moldova declară:  Moldova nu este o tara sigura, iar asta nu din cauza posibilelor dosare inventate de oponenți, dar din cauza unora care îți doresc să o preia cu forța”.

Întrebarea logică care apare: de ce Plaha a  ales să plece prin Transnistria știind că este dat în urmărire generală în Federația Rusă și dacă Moldova este o țară nesigură  de ce ai ales să pleci din  printr-o zonă separatistă controlată de ruși fiind și  una din cele mai nesigure zone din Europa. Dacă stai și te uiți la felul cum au funcționat serviciile secrete rusești în cazul lui Litvinenko și Skripal pe teritoriul Marei Britaniei iar tu te hotărăști să pleci prin Transnistria, o zonă controlată în totalitate de serviciile secrete rusești și cu forțe de ocupație a Armatei 14 (GOTR) și cel mai straniu că nu i se întâmplă nimic! Pentru că din moment ce tu ești împotriva federalizării și ești declarat inamic al  Federației Ruse, ești dat în căutare de ruși  și mai vii și cu declarații că au încercat să te răpească de către un serviciu străin ( presupun că tot de ruși). Dacă ei au încercat să te răpească de ce te duci într-o zonă controlată în totalitate de ruși! Din punct de vedere legal înțelegem   că Vladimir Plahotniuc, fiind deputat în Parlamentul R.Moldova, beneficiază de imunitate și nu-i poate fi restricționată ieșirea din țară însă de ce te temi să pleci din Aeroportul Internațional Chișinău și te duci prin Transnistria? În mâinile rușilor! Un alt lucru care mi se pare straniu este faptl că blocul  ACUM și PSRM au blocat proiectul de constituire a unei comisii parlamentare de anchetă privind finanțarea președintelui Dodon și a PSRM. DIn imaginile publicate pe net sunt clare dovezile că Dodon a primit finanțare de la ruși!

Pe lângă faptul că cei de la Blocul ACUM și-au încălcat propriul angajament că nu vor face alianță cu PDM, PSRM, Partidul ȘOR și Partidul Nostru! Că au votat-o pe Zinaida Greceanîi la funcția de președinte al Parlamentului. Faptul că Igor Dodon a recunoscut Crimea ca parte a Federației Ruse și se duce la Moscova aproape lunar după cunsultații la Kremlin, cei de la Blocul ACUM au cedat  controlul asupra SIS și SPPS preşedintelui Dodon! 



 ACUM şi  PSRM au votat pentru revenirea Serviciului de Informații și Securitate (SIS) în subordinea şefului statului, Igor Dodon deasemenea potrivit noilor modificări  a Legii nr. 134/2008 cu privire la Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat  se va subordona preşedintelui Republicii Moldova (Igor Dodon)  care va avea dreptul de a numi directorul instituţiei şi adjunctul acestuia. Ministrul Apărării Pavel Voicu  a fost consilierul lui Igor Dodon pentru misiuni speciale. și s-a remarcat prin afirmația că îl admiră pe președintele rus, Vladimir Putin.


Republica Moldova cu această coliție dintre Blocul ACUM și PSRM nu are nici o șansă de a adera la NATO și de a se integra în UE. Moldova este vulnerabilă în fața rușilor și la prima dorință a lui Putin acest guvern va cădea!  


Iar pentru cei care vor veni din nou cu acuzații că sunt troll, angajatul lui Plaha  le recomand să citească și articolul de mai jos! 


Am scris niște articole în care veneam cu critici la adresa Blocului ACUM și în special la faptul că și-au încălcat propiul angajament de a nu vota cu PSRM! Că au votat-o pe Greceanîi ( fostă comunistă azi socialistă) Speaker al Parlamentului! Că au cedat Ministerul Apărării socialiștilor! Și că s-a început cumătrismul prin guverne! Venirea și eliberarea lui Usatîi! Și despre faptul că dacă Kovesi ar ajunge Procuror General al RM,  primele persoane care ar fi trebuit arestate sunt Sandu și Năstase pentru conflicte de interese! Am scris deasemenea în postări că mă aflu în prezent în Montreal/ Canada și că de 9 ani nu am fost în Republica Moldova (din 2010)! Și acum pentru toti cei care m-au criticat că sunt troll PD-ist! Denumirea titlului este unul dintre comentariile pe care le-am primit după criticile aduse Blocului ACUM!
-Cum poți să scrii că nu ai încăput în avionul lui Plaha din moment ce am scris că nu am fost în RM de 9 ani! Și întrebarea este de ce nu m-am întors din 2010 în RM? 
– Se știe că odată ce Voronin a pierdut puterea și negocierile care au avut loc între liderii AIE, procuratura i-a revenit lui Plaha! Iar odată cu arestarea lui Filat, practic Plaha controla totul în RM! Și acuma întrebarea logică pentru cei care m-au tot numit troll PD-ist:  dacă Plaha controla totul de ce eu nu m-am întors în RM!? Cum poți să fii trolul/angajatul  lui Plaha și totodată să te temi să te întorci  în Republica Moldova? Dacă nu cunoașteți istoria mea ar fi mai bine să nu aruncați cu gunoi! 
Și pentru cei care nu au înțeles ce am scris până acuma le scriu încă odată: nu am fost niciodată trolul sau angajat al lui Plaha! Și nu am urcat în avionul lui Plaha pentru că din 2010 eu nu am mai pășit în Republica Moldova! În Canada sunt din decembrie 2017 și de atunci eu nu am mai părăsit această țară! Din 2012 pînă în 2016 eu am studiat Dreptul la Universitatea Româno-Americană și masterul la Analiza și Soluționarea Conflictelor la SNPSA (2013-2015/  București)  Pentru cei care nu cunosc, România e țară vecină cu Moldova)  și întrebarea logică pentru toți cei care au aruncat cu noroi în mine: îți trebuie câteva ore ca să ajungi cu autocarul din București în Chisinau și de ce nu m-am întors!? Atunci când nu dispui de informații și nu îmi cunoști istoria de ce naiba vii cu atacuri nefondate! 
În cei 4 ani de studenție la drept mă duceam aproape săptămânal la Curtea de Apel  București ca să văd cum funcționează justiția în România, iar un interes aparte erau procesele Direcției Naționale Anticorupție! Iar la televiziunile române vedeai în fiecare zi arestări a funționarilor publici! Dacă cineva din  guvernul Maiei Sandu își face iluzii că o să comită infracțiuni și că va rămâne nepedepsit își face iluzii!  Am să postez materialul integral mai jos în care unii au fost arestați de DNA pentru  Doi pui, o mămăligă, trei peşti, o sticlă de whisky, mâncare pentru câini sau 15 fripturi sunt câteva dintre produsele pretinse sau primite drept mită de poliţiştii intraţi  în vizorul DNA, în timp ce decanul de la Medicină Iaşi a favorizat un candidat pentru o tavă şi un ceainic.
Rolul Mass Mediei este de a fi câinele de pază al societății și de a aduce publicului larg abuzurile comise de funcționarii publici!
Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Nicu Popescu, a anunțat de la Washington D.C,  că se desparte de șeful său de cabinet, Andrei Popov, care ar fi și nașul său de cununie. 
Am văzut că și Maia Sandu a făcut azi niște declarații precum  că Andrei Năstase ar putea rămâne fără cumătru la IGP iar Gheorghe Balan a recunoscut că este cumătrul lui Andrei Năstase. Dacă nu s-ar fi pus presiune pe noii guvernanți despre relațiile de cumătrism/ conflict de interse ar fi ei procedat astfel?! 

Deschide.md (sursa) scrie pe site că Andrei Năstase, noul ministru al Afacerilor Interne, împreună cu bodyguardul său, veteranul de război Ion Caraman, ar fi stopat și percheziționat în plină stradă automobilul de serviciu al șefului Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), Nicolai Chitoroagă. Sursele Deschide.MD ne-au comunicat că faptul ar fi avut loc în data de 15 iunie, în jurul orei 20:00, în Chișinău și că că aceste acțiuni se califică conform art.328 alin.(3) Cod Penal „Excesul de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu” săvârșite de o persoană publică, care conform legislației în vigoare se pedepsesc cu închisoare de la 6 la 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani. 
Iar pe 16 iunie  Renato Usatîi a fost arestat de poliție  la frontieră și a fost eliberat de procurorii PCCOCS.
Pe 15 iunie unii stopează și percheziționează în plină stradă automobilul de serviciu al șefului Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) iar pe 16 iunie Renato Usatîi a  fost eliberat de procurorii PCCOCS. Vreau să cred totuși că este o coencidență și nimic altceva!


LASTS POSTS!