Probabil cu toti am citit balada Miorita si pe mine cel mai mult ma deranja faptul ca  in aceasta balada  moldoveanul stia ca o sa fie ucis insa nu a intreprins nimic ca sa se apere si ca se jaluia la o oaie!
Inteleg ca este doar o balada insa caracterele se creeaza si prin educatia pe care o primim scoala. Insa acest articol nu este despre balada miorita! Acest articol este despre viitorul Republicii Moldova!
Daca si dupa vizita celor 35 de deputati la Moscova vor mai exista persoane din societatea civila sau din Blocul ACUM sa insiste  pentru o colaborare cu PSRM atunci vor aparea suspiciuni rezonabile de …
Am publicat un articol in care avertizam pe cei de la Blocul ACUM ca daca vor face alianta/ colaitie cu PSRM atunci diaspora isi rezerva dreptul de a face un partid al diasporei!
E si normal ca am primit foarte multe critici si dupa aceasta postare s-ar putea sa mai apara unele critici la adresa mea. Unii s-au mai linistit cand le-am trimis cerintele socialistilor!  Este dreptul vostru de a critica ideile insa nu pot sa accept atunci cand se trece cu atac la persoana.
Vreau sa mentionez ca eu am sustinut si sustin in continuare pe cei din Blocul ACUM insa in momentul cand vor face o coalitie/ colaborare/ alianta cu cei de la PSRM voi renunta public in ai sustine!
Eu cred in continuare ca Andrei Nastase este ultima piedica in fata lui PLAHA insa daca va face o alianta  cu PSRM pot sa va asigur ca Blocul ACUM va disparea de pe scena politica si nu cred ca moldovenii vor putea suporta din nou o tradare!
Prea multi tradatori am avut pentru  o tara asa de mica insa cred ca de data aceasta va fi mai mult din cauza prostiei. Moldovenii urasc tradatorii si indiferent ce  argumente 
nu ar zice individul care a tradat el oricum va avea stampilat pe fata cuvantul tradator! Astfel de personaje nu vor mai avea credibilitate iar blocul ACUM va fi un proiect esuat! In momentul in care va disparea de pe scena politica si Blocul ACUM va trebui sa apara o alta forta cu oameni noi care nu au fost implicati pina in prezent in toata mizeria din RM
Ma uit la societatea civila din RM si in special la cei care insista pe o alianta a Blocului ACUM cu PSRM ( colaborare cu PSRM inseamna sinucidere politica cu fara sanse de supravietuire) inteleg ca in Moldova nu mai exista resurse pentru a distruge regimul lui Plaha si care doresc cu adevarat ca RM sa adere la NATO si sa se integreze in UE.
In momentul cand se vor sinucide politic cei de la blocul ACUM,  oamenii de afaceri care detin un bussines nu vor mai finanta proiecte noi pentru ca sa nu piarda propriile afaceri iar ceilalti se vor adapta la noile circumstante pentru a nu deveni un alt Gheorghe Petic. Chiar si daca vor aparea proiecte vor fi niste proiecte controlate de catre Plaha.
Sunt pro-american si consider ca Statele Unite este unica tara care poate sa ajute RM. Dupa deschiderea pe care a avut-o Filat si felul cum acest individ s-a comportat le-a creat atat americanilor cat si celor din UE o impresie atat de proasta despre RM incat ei sunt al  naibii de rezervati atunci cand vine vorba despre Moldova. Avem ,, niste frati” peste Prut care presteaza servicii contra-cost pentru Plaha. Iar rolul lor este de ai discredita pe oricine care este impotriva regimului lui Plaha. In momentul in care cei din Blocul ACUM vor vota cu PSRM-ul, PLAHA va ramane unicul partener de incredere al SUA si unicul lider din RM care lupta cu tancurile rusesti! Chiar daca exista americani care nu il suporta pe Plaha, in urma colaborarii a blocului ACUM si PSRM  ei vor fi nevoiti sa il sprijine pe Plaha ca fiind unica forta care lupta cu rusii! Cu toate ca toti intelegem ca Plaha, Dodon si Sor joaca in aceeasi liga.
Si atunci, toate persoanele care suntem impotriva rusilor si impotriva regimului mafiot ( cer scuze pentru pleonasm)  ce facem?
Sa renuntam la lupta si sa le dam Moldova pe tava rusilor?!
Sa renuntam la faptul ca RM sa devina un membru NATO si UE?
Sa asteptam ca in balada miorita sa vina niste indivizi si sa ne distruga fara ca sa reactionam!? Pe naiba! Trebuie sa avem o reactie adecvata! Sa gasim parteneri care sa ne ajute pentru a lupta cu inamicul! 
Iar SUA este un partener prin care putem sa le dam niste lovituri puternice rusilor!
Cei din SUA trebuie sa cunoasca ca exista alternativa pentru regimul lui Plaha! Cei din SUA trebuie sa aiba de ales intre proxenetul Plaha si tineri scoliti in UE.   Tineri care doresc ca RM sa devina membru NATO si UE!
Avem o  generatie noua de tineri! O generatie de tineri care nu sunt gata  sa se predea in fata inamicului!
Avem o generatie tineri care sunt utili si sunt respectati in alte tari si este de datoria noastra de a ne mobiliza pentru a veni in ajutorul Republicii Moldova. Recunosc ca am cerut de mai multe ori ajutorul SUA pentru ca sa intervina in RM insa au existat indivizi la Bucuresti si la Chisinau ( inclusiv din Blocul ACUM si ca sa fiu mai exact din societatea civila) care au declarat ca se pot descurca si singuri fara ajutorul SUA. Ce sa int
amplat si cine au castigat la alegerile prezidentiale din 2016 si cele de pe 24 februarie  2019  cunoasteti si voi destul de bine!
Vreau sa cred ca exista totusi minti lucide si dupa gestul celor 35 de deputati socialisti, cei din Blocul ACUM nu vor merge intr-o alianta/ colaborare/ grup de lucru/ coalitie cu PSRM. Pentru ca in caz contrar vom pierde inca 4 ani si cu greu vor suporta moldovenii inca o dezamagire. 
Se apropie alegerile locale si primaria Chisinaului ar trebui sa fie tinta celor din Blocul ACUM! Unul dintre cei doi lideri va trebui sa candideze pentru functia de primar al municipiului Chisinau! Castigati capitala Republicii Moldova! Cautati lideri locali prin sate, orase pentru a va intari in teritoriu! Nu pierdeti timpul cu discutii inutile si care va discrediteaza in fata partenerilor din vest cat si a cetatenilor RM  care cred in voi! Mai sunt 2-3 luni pina la alegerile locale! Nu inteleg de ce se tem unii de alegeri anticipate! Daca Plaha  sau Dodon este pregatit pentru alegeri anticipate din toamna nu inteleg de ce  n-ar putea cei din Blocul ACUM cu primarul  ( care va fi si motorul campaniei electorale)
si cu majoritatea in consiliul  Chisinaului sa mearga in alegeri anticipate din toamna.
Daca o sa se faca o alianta intre PSRM si blocul ACUM pina la alegerile locale s-ar putea sa pierdeti atat pe cele locale cat si pe cele anticipate. Trebuie sa fii al naibii de tampit ca dupa ce au plecat la Moscova cei 35 de deputati socialisti sa mai porti negocieri/ dialoguri cu PSRM!
Am scris si in articolul anterior ca Kremlinul il sacrifica pe Dodon pentru al salva pe Plaha si partenerii lui de la Bucuresti.  Pentru ca unii din Bucuresti care l-au promovat pe Plaha la Washington si la Bruxelles au inceput sa transpire! Iar o alianta intre Dodon si Nastase/Sandu ar veni pentru ei ca un colac de salvare! Pentru cei din vest nu este o noutate ca Dodon este pro-rus si un pro-putin! 
Daca Blocul ACUM vor face o coalitie/ alianta/ colaborare cu PSRM eu voi renunta in a sustine pe Nastase si Sandu! Presupun ca acelasi lucru vor face si cei din UE/ SUA.   Primaria municipiului Chisinau ar trebui sa fie tinta principala a Blocului ACUM! 



Se apropie alegerile locale si  unu dintre cei doi lideri ai blocului ACUM va trebui sa candideze pentru functia de primar al municipiului Chisinau. Bocul ACUM se bucura de sprijin in centrul Modovei iar Primaria Municipiului Chisinau ar trebui sa fie tinta principala pentru urmatoarele alegeri! Cei care pledeaza pentru coalitie cu PSRM ar trebui sa citeasca mai intai cerintele lui Dodon! Care recent a fost la Moscova.
Sa nu uitam ca Dodon este pro-rus, pro-putin

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a prezentat  condițiile fracțiunii pentru crearea unei alianțe.
Blocul I:
1. Anularea legii care pune pe umerii cătățenii recuperarea miliardului furat. Creare unei comisii parlamentare privind investigarea fraudei bancare și tragerea la răspundere a tuturor celor care se fac vinovați.
2. politica socială pro-activă prin adoptarea legislației: – de indexare a pensiilor de 2 ori pe an; – de instituire a capitalului matern ca suport esențial pentru familiile din Republica Moldova.
3. Politica echilibrată în domeniul relațiilor interetnice. Anularea legii numite „Combaterea propagandei” prin care au fost interzise retransmirerea posturilor rusești de televiziune.
4. Ratificarea Cartei Europene a limbilor minoritare sau regionale pe care R. Moldova a semnat-o în 2002.
5. Adoptarea în redacție nouă a legii cu privire la funcționarea limbilor pe teritoriul R. Moldova. Limba rusă să aibă statut de limbă de comunicare interetnică în RM.
6. Adoptarea pachetului de legi cu privire la statutul UTA Găgăuzia.
Blocul II: Consolidarea instituțiilor statului
Reîmputernicirea președintelui statului, atribuțiile care au fost în vigoare la 1 octombrie 2016. Revenirea SIS-ului în subordinea președintelui.

Blocul III
Fucția de speaker al Legislativului să revină PSRM. Pentru această funție, partidul o va înainta pe Zinaida Greceanîi.
Totodată, în cadrul următorului Guvern, PSRM va insista să îi revină domeniile politicii externe și apărării (inclusiv ministerele de resort), în primul rând pentru a permite președintelui țării să exercite atribuțiile funcționale pe deplin conform prevederilor Constituției Republicii Moldova, se arată în declarația PSRM.






AVERTISMENT PENTRU BLOCUL ACUM! DACA VETI FACE COALITIE CU PRSM! NOI, CEI DIN DIASPORA NE REZERVAM DREPTUL DE A FACE UN PARTID AL DIASPOREI!



 Postarea cu titlu ,,Maia Sandu primar si Andrei Nastase Presedinte?!,, a adunat peste 1500 de like/share, ea fost postata pe toate grupurile care apartin Platformei DA si PAS! Pur si simplu aparitia la consultari cu PSRM deja ii discrediteaza in fata partenerilor Americani pe cei din blocul ACUM, si pe urma apare intrebari de genul de ce americanii ii sustine pe Plaha. Recomand ca cei din blocul ACUM sa citeasca acest articol de atatea ori pina cand o sa inteleaga! Sa nu ziceti pe urma, dupa ce o sa fiti distrusi de Plaha ca nu ati stiut! Sa nu va faceti iluzii ca cei din UE/SUA  vor trece cu vederea proiectul vostru de dezoligarhizare  [coalitie voalata) cu PSRM.
Nu pot sa vorbesc in numele diasporei, insa presupun ca Diaspora va renunta in a va sustine! Inchidem ochii la foarte mute greseli pe care voi le faceti insa nu vom tolera  coalitie cu PSRM. In caz contrar diaspora isi va face partid! Diaspora este inteligenta, diaspora este pro- UE/NATO iar noi nu vom tolera  coalitie cu PSRM! Mai bine mergeti in anticipate decat sa votati cu PSRM! Noi, cei din diaspora nu il sustinem pe Plaha, insa nici  colaborare cu a celora din BLOCUL ACUM cu PSRM nu vom tolera! Am sa postez mai jos pstarea de pe 19 martie si va rog sa  cititi atent din nou! Mi se face greata de fiecare data cand vad pe cei din Blocul ACUM ca mergeti a negocieri cu PSRM! Daca veti face coalitie  cu PSRM, o sa pierdeti si alegerile locale cat si pe cele prezedintiale! Nu stiu care va fi reactia celor de peste un milion de moldoveni din diaspora insa va pot spune care va fi reactia mea! daca veti face  coalitie cu PSRM: AM SA VA TRIMIT LA PLIMBARE PE TOTI CEI DIN BLOCUL ACUM!

La noi cu tusonka nu merge si nici cu teorii de genuL ca  coalizam CU PSRM  si pe urma ne despartim! Ori esti pe pozitii si mergi pina la capat ori veti fi lipsit de orice sprijin din exterior! 
Puteti sa o primiti ca pe o amenintare/ avertisment sau ca un sfat bun! Insa daca veti merge la o coalitie cu PSRM  sub diferitele ei forme) Noi, cei din diaspora ne rezervam dreptul de a face un partid  pro UE/NATO
Am sa incerc din nou sa explic care sunt planurile Kreminului:  vor sa va discrediteze in fata partenerilor externi iar pentru asta voi veti fi vinovat! Din cauza prostiei voastre! Cred ca a devenit clar pentru toti ca Kreminul il sacrfica pe Dodon pentru al salva pe Plaha!
Plaha are relatii la Bucuresti si in urma prostiei voastre isi va intari relatiie si cu partenerii americani iar noi, cei din diaspora care v-am sustinut pur si simpu o sa fim distrusi, pentru ca voi nu ati avut inteligenta necesara de a vedea cu citiva pasi inainte ce se intampa!
Toate proectele voastre care vor fi votate cu PSRM, vor fi pur si simpu anulate de catre Curtea Constitutionala si pe urma vom merge in anticipate! Plaha va castiga mai multe voturi decat la alegerile anterioare! O parte din voi veti fi distrusi, [  unii nu vor ajunge deputati, unii din voi va devenii diaspora, iar restul le vor fi deschise dosare penale, iar de data aceasta Plaha va avea acceptul partenerilor din vest! Intrebarea pe care mi-o pun acuma daca Plaha mai are nevoie sa va deschida dosare penale din moment ce voi veti fi discreditati  in fata partenerior externi  si a populatiei RM]
Pentru alegerie anticipate va fi foarte tarziu de a face un partid insa va promitem ca daca veti face  coalitie cu PSRM, noi, cei din diaspora vom participa a alegerile  parlamentare urmatoare[2023) cu un Partid a diasporei!
De alegerea voastra depinde care va fi atitudinea diasporei  fata de Platforma DA si PAS!
Domnule Andrei Nastase va trasmit salutari din Montreal, Canada!

Cu stima si respect Plop Andrei!  



 articol de pe 19 martie


Ca sa distrugi regimul lui Plaha trebuie sa  detii toate fotoliile ( Presedinte, De Prim-Ministru, de Presedinte al Parlamentului , sa iti pui oamenii  tai la conducerea SIS-ului, MAI, Procuratura Generala). Daca nu dispui de resursele respective va fi foarte  greu sa distrugi regimul lui Plaha! Ca sa distrugi caracatita lui Plaha trebuie sa fii cel putin 3 luni la guvernare! 

Sa incepem a analiza  Pachetul de legi și acte legislative pentru dezoligarhizarea statului, propus de Blocul ACUM ( Vezi mai jos toate punctele)! La etapa actuala  ca sa pui in plan toate punctele respective inseamna sa faci o coalitie cu PSRM. Orice coalitie cu PSRM pentru mine este inacceptabil chiar si sub forma mai voalata de a distruge regimul lui Plaha! Pentru ca sa pui in aplicare planul respectiv inseamna ca va trebui de cel putin odata sa votezi cu PSRM! Din moment ce veti incerca sa va puneti planul in aplicare Pachetul de legi și acte legislative pentru dezoligarhizarea statului veti avea nevoie nu doar odata de votul socialistilor! Iar votand de mai multe ori impreuna cu socialisti ar insemna de fapt ca exista o coalitie intre Blocul ACUM si PSRM! 
E destul ca sa se voteze odata cu PSRM-ul si toti lobby-stii lui Plaha vor sari la gatul lui Andrei Nastase! Presupun ca cei de la DESCHIDE.MD vor fi primii care vor veni cu tot felul de acuzatii conspiorationiste la adresa celora din Blocul ACUM. Mai ales dupa ce Igor Dodon si Zinaida Greceanîi  au fost la Moscova imediat dupa alegeri! Presupun ca majoritatea televiziunilor din Romania vor mediatiza acest gest facut de Blocul ACUM! Cei mai ,,bucuRUȘI” de acest lucru vor fi cei de la PSD ( Se apropie alegerile Europarlamentare iar cei de la PSD vor sustine in cadrul discutiilor cu PNL ca voi ( Blocul ACUM)  ati votat impreuna cu rusii! Sa nu uitam ca Romania deține Președinția Consiliului UE  pe care o va asigura până pe 30 iunie 2019. (Nu stiu daca alegerile locale vor fi pina pe 30 iunie sau dupa!)  Veti pierde sprijinul celora de la PNL si cine credeti ca vor fi mai convingatori la Bruxelles?!

 E destul ca odata sa se voteze impreuna cu PSRM si cei de la Blocul ACUM vor fi lipsiti de orice sprijin din partea cetatenilor din RM. ( de diaspora nici nu mai zic). Pentru ca majoritatea moldovenilor vor vedea aceasta actiune ca pe o tradare!  ,,Scopul scuza mijlocale” nu va functiona in acest caz! Pentru mine va fi greu de acceptat orice vot a celora din Blocul ACUM alaturi de PSRM si presupun ca de-al de mine mai sunt inca persoane! Nu inteleg de ce unii  formatori de opinie care au venit cu ideea de a face o alianta temporara a celora de la Blocul ACUM cu PSRM mai au tupeul sa deschida gura! 
E destul ca sa se voteze odata cu PSRM-ul si Plaha va pune in actiune toata masinaria  pe care o dispune! Dosarele sunt pe raft si persoanele (deputatii PSRM)  care au schelete in dulap imediat se vor linisti sau vor lucra dupa scenariu! Nici nu mai conteaza ce  pretexte vor gasi cei de la PSRM pentru a nu vota a doua oara cu cei de la Blocul ACUM,  ca ele (pretextele) daca nu exista acum oricum vor fi inventate! Si ne vom  trezi cu imaginea sifonata a celora din Blocul ACUM si lipsirea de orice sprijin din exterior. 

Care sunt solutiile pentru a distruge acest regim?! 

In vara anului 2019 sunt preconizate alegeri locale ( inclusiv pentru primaria orasului Chisinau) iar in toamna anului 2020 vom avea alegeri prezidentiale! In 2016 la functia de presedinte a candidat Maia Sandu iar in 2018 la functia de primar al orasului Chisinau a candidat  Andrei Nastase!  Din punctul meu de vedere mi s-ar parea corect ca de data aceasta sa candideze la functia de primar Maia Sandu si la alegerile prezidentiale  sa candideze Andrei Nastase.  (Sunt mai multe puncte de vedere despre care voi scrie un articol aparte!) Presupun ca majoritatea in consiliul municipal vor  fi castigate de catre cei de la Blocul ACUM.  Avand acces la documente din primaria Chisinaului ar insemna sa fie scoase la evidenta toate ilegalitatile comise de catre fosta conducere a primariei! Iar pentru asta exista JURNALTV! Alegerile pentru primaria Chsinau au fost castigate de Andrei Nastase in 2018 si anulate la comanda lui Plaha! Nu cred ca vor fi anulate alegerile de doua ori! Iar daca vor fi castigate de Maia Sandu si anulate din nou cred ca de data aceasta ar trebui sa se pregateasca din timp pentru proteste impotriva regimului! 
In 2020 vom avea alegeri pentru functia de presedinte! Andrei Nastase este deja deputat si cred ca ar fi candidatura ideala pentru functia de presedinte! Pe 16 februarie 2018  Dorin Chirtoaca a demisionat, la doua zile am postat un video ( Andrei Nastase : Primar sau Prim-ministru? pe pagina mea de Facebook si pe Youtube in care vorbeam ca Andrei Nastase  trebuie sa candideze la functia de primar! 

    Video/ Andrei Nastase : Primar sau Prim-ministru? Postat pe Youtube pe 18 Feb 2018
    Pe 13 martie 2018 postasem un video  in care vorbeam ca Andrei trebuie sa se pregateasca pentru proteste.   Pe 7 mai 2016 am fost la Ambasada SUA din Bucuresti in care am cerut ajutorul Statelor Unite pentru a interveni la alegerile prezidentiale din toamna! Iar in decembrie 2017 am cerut ajutorul autoritatilor Canadiene!( Pentru mai multe detalii vizionati video-ul de mai jos. Este un interviu acordat pentru Jurnal in cadrul emisiunii Cealaltă Basarabie realizata de Leanca Grițcan ). 
    Domnule Nastase! Probabil ca a-ti vazut si Dumneavoastra cum unii care va sustineau  au cedat rand pe rand! Lobby-sti  lui Plaha ( in special fratii de peste Prut)  sunt foarte puternici in Canada! Fiecare zi pentru mine este o zi de supravietuire!  Chiar daca o sa  votati in corpore impreuna cu PSRM Pachetul de legi și acte legislative oricum acest proiect va esua din simplu motiv ca va fi anulat de catre Curtea Constituțională sau Dodon va fi suspendat din nou! 
    E destul ca sa votati odata cu PSRM si toti cei din diaspora care inca va mai sustin pur si simplu vor fi distrusi! Pentru ca le va fi greu de inteles gestul vostru pentru cei de la  Washington,  si cei de peste Ocean ii va da mâna liberă lui Plaha de a va distruge complet!  Politica Moldovei se vede cu alti ochi de peste ocean!
    Dupa alegerile  prezidentiale din 2020 il vom avea presedinte pe Andrei Nastase iar Maia Sandu Prim-ministru! Cum se poate de organizat?! Este imposibil!?  Este  subiect de discutie pe  care il vom discuta in privat peste ocean iar cei din Moldova care au pledat pina acuma la Washington si Bruxelles ( de la fosti ambasadori pina la oameni de afaceri) ca se pot descurca si singuri in fata rusilor fara ajutorul partenerilor externi din vest  ii rog frumos sa faca ciocul mic!  Pentru ca la alegerile parlamentare din februarie 2019 au demonstrat ca rusii au fost fara concurenta in RM! Nu sunteti capabili sa faceti schimbarea cel putin nu incurcati pe alti!
    Domnule Nastase, voi sunteti ultima piedica in fata lui Plaha!
    Partidele pro-ruse ( PDM, PSRM si Sor)  ar putea  pur si simplu sa creeze o coalitie majoritara pentru ca au impreuna 75% insa Moscova nu doarme niciodata si de decizia voastra depinde daca veti fi distrusi sau nu! 

    Domnule Andrei Nastase va trasmit salutari din Montreal, Canada!
    Cu stima si respect Plop Andrei!  

    Video/ Interviul acordat pentru Jurnal in cadrul emisiunii Cealaltă Basarabie realizata de Leanca Grițcan ). 

    Video/ Interviul acordat pentru Jurnal in cadrul emisiunii Cealaltă Basarabie realizata de Leanca Grițcan ). 

    Pachetul de legi și acte legislative pentru dezoligarhizarea statului, propus de Blocul ACUM, include:
    1. Adoptarea Declarației Parlamentului cu privire la caracterul capturat al instituțiilor statului.
    2. Ajustarea cadrului normativ necesar pentru:
      • Demiterea Procurorului general și identificarea unui procuror independent, de preferință european, și numirea acestuia în funcție.
      • Demiterea conducerii Serviciului Informații și Securitate.
      • Demiterea membrilor Comisiei Electorale Centrale.
      • Demiterea conducerii Centrului Național Anticorupție.
      • Demiterea membrilor Consiliului Audiovizualului.
      • Demiterea conducerii Autorității Naționale de Integritate.
      • Demiterea conducerii Curții Supreme de Justiție, precum și conducerii altor instituții de stat.
    3. Anularea sistemului electoral mixt.
    4. Crearea a 3 comisii parlamentare de anchetă cu privire la:
      • Investigarea furtului miliardului, cu obligarea prezentării de către BNM a raportului Kroll 2;
      • Consecințele implementării legii privind amnistia capitalului;
      • Anchetarea operațiunilor de spălare a banilor (laundromat).
    1. Adoptarea Legii Magnitsky.