Dumitru Alaiba

E timpul ca din țara noastră să emigreze cei ce o fură, nu cei ce o iubesc.
Așa arată astăzi Moldova.
Când ultima dată ai fost acasă?
Nu s-a schimbat mai nimic, nu-i așa?
Așa arată țara în care te-ai întoarce?
Dacă nu ai fi din Moldova, ai mai vizita-o?
Trăind departe, deciziile guvernanților de la chișinău nu te afectează direct. Totuși te doare. Te doare pentru țară și pentru cei dragi rămași acasă.
Chiar dacă trăiești în afara Moldovei, vrei o țară de care să fii mândru, în care cei dragi să trăiască bine, o țară capabilă să își protejeze cetățenii. Moldova nu e o așa țară.
Mă numesc Dumitru Alaiba. Candidez în alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 în circumscripția 51 – SUA/Canada.
M-am alăturat blocului ACUM – unica opoziție veritabilă din aceste alegeri. Avem o ofertă națională. Avem viziune și capacitate de a munci pentru ea.
O să am următoarele priorități:
1. Oportunități de investiții acasă
Diaspora vrea să investească acasă fără să participle la corupție. Oamenii ezită să investească pentru că nu au nici încredere în climatul de afaceri, nici informația necesară. O să promovăm un mediu de afaceri fără corupție și bariere administrative. Investind, diaspora va crea locuri de muncă acasă.
2. Sancțiuni pentru corupți.
În calitatea mea de deputat voi continua ceea ce am făcut până acum de pe o tribună mai înaltă. Voi loba deschis pentru investigații internaționale a cazurilor de corupție din Moldova și pentru sancțiuni personale contra celor ce instrumentează scheme de corupție, sau lucrează pentru a ne distruge fragila democrație.
3. servicii publice calitative, online.
Cozile și birocrația favorizează corupția.
Când vii acasă, trebuie să stai alături de cei dragi, nu prin cozi la instituțiile statului. Lucrurile trebuie făcute online, de la distanță.
Dragostea de țară nu poate fi neconditionată. Vrem cu toții o țară cu care să ne mândrim. O țară în care ai vrea să te întorci și unde cei dragi duc un trai decent.
Imaginează-ți că ai un stat care are o singură grijă – ca tu să reușești.
Nu-i așa că gândul de a te întoarce acasă ar fi ceva mai puternic?
Moldova poate fi o țară mult mai bună. O țară funcțională, unde legile lucrează pentru oameni.
Legile nu sunt o protecție pentru cei de sus, ci o garanție pentru noi toți. Dacă vrem un stat care să aibă grijă de noi, trebuie să eliminăm corupția din el.
Astăzi Moldova nu este o așa țară pentru că cei ce o reprezintă au o singură prioritate – să-și umple buzunarele.
O țară se construiește cu multă dragoste și dăruire. Cu multă muncă a oamenilor buni. Cu micile acte de curaj ale fiecăruia din noi. Curaj de a cere ce ne aparține.
E timpul ca din țara noastră să emigreze cei ce o fură, nu cei ce o iubesc.

În ce fel de țară te-ai întoarce?